Vervanging gas- en elektriciteitsleiding in omgeving Oranjebuurt, Groningen

De levering van elektriciteit- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:37

 • Verwachte startdatum

  1 februari 2021
 • Verwachte einddatum

  29 oktober 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  We vervangen de bestaande hoofdleiding en in uw straat en sluiten uw huisaansluiting weer aan op deze hoofdleidingen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Oranjebuurt, Prinsesseweg, Stadhouderlaan, Johan Willem Frisostraat, Albertine Agnesplein en -straat, Graaf Adolfstraat.
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Verkley
Loading Map

Werkzaamheden

Begin februari 2021 start onze aannemer Verkley met werkzaamheden aan het energienet ( gas en elektriciteit). Dit doet de firma Verkley in opdracht van Enexis Netbeheer.

We vervangen de bestaande hoofdleiding en in uw straat en sluiten uw huisaansluiting weer aan op deze hoofdleidingen. De huisaansluiting loopt van uw woning of bedrijfspand naar de hoofdleiding. We vernieuwen deels ook de huisaansluitingen. Hiervoor gaan we graven. Het voetpad en/of de weg zal tijdelijk open liggen. Er wordt gewerkt in de volgende straten: Prinsesseweg, Stadhouderlaan, Johan Willem Frisostraat, Albertine Agnesplein en -straat, Graaf Adolfstraat.

Het vervangen van alle kabels en leidingen is een omvangrijk werk. We starten begin februari en de werkzaamheden zullen ongeveer 30 weken (eind augustus) duren. We starten op verschillende locaties in uw wijk en werken straat voor straat. Zie hieronder. De planning is onder voorbehoud. Door het weer en onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen.

Mogelijke overlast

Er zijn woningen of bedrijfspanden die tijdelijk geen gas en/of stroom zullen hebben. Wij kunnen dit helaas niet voorkomen. Is dat ook bij u het geval, dan ontvangt u hierover minimaal 5 dagen van tevoren bericht. In deze brief staat ook een instructie wat u het beste kunt doen. Aan het einde van de dag heeft u altijd weer gas, en/of stroom in uw woning of bedrijfspand.

We beperken de overlast tot een minimum en zorgen dat uw woning of pand bereikbaar blijft. Mocht u slecht ter been zijn en hulp nodig hebben, dan horen wij dat graag. Indien uw woning voor een korte tijd niet bereikbaar is vanwege ons werk, dan bespreken we dit persoonlijk met u.

We zetten ons werkgebied af met schildjes. Met hekken en borden maken wij zichtbaar wanneer u tijdelijk niet in uw straat kunt parkeren. Onze werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag van 7:30 - 16:30 uur en zomers van 07:00 - 16:00 uur. Incidenteel wordt buiten deze tijden gewerkt.

Meer informatie?

U kunt het project volgen op de Facebookpagina 'Verkley Project Oranjebuurt Noorderplantsoenbuurt'. Zodra corona het weer mogelijk maakt, houden wij een inloopuur in de directiekeet. Deze staat naast de Nassauschool (Graaf Adolfstraat 73).

Heeft u algemene vragen, opmerkingen of suggesties? Neemt u dan contact op met:

 

Verkley: Monique Fransman (Omgevingsmanager), 06-10957607 of monique.fransman@verkley.nl (ma t/m do).

Veelgestelde vragen

 • Neemt u dan contact op met onze uitvoerder Verkley, Auke Bolhuis via het telefoonnummer 06-46311345 of auke.bolhuis@verkley.nl (ma t/m vr).

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.