Groningen: vervanging gasleiding Raamstraat, Kleine Raamstraat en Herepoortenmolendrift

De huidige leidingen zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.

Pagina laatst bijgewerkt op: 18 november 2022, 15:54

 • Verwachte startdatum

  28 maart 2022
 • Verwachte einddatum

  14 oktober 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Dit doen we om het net betrouwbaar en toekomstbestendig te maken. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Raamstraat, Kleine Raamstraat en Herepoortenmolendrift
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer A.Hak
Loading Map
Monteur zoekt naar materiaal in werkbus

Werkzaamheden

Wat houden de werkzaamheden in

We gaan de gasleidingen vernieuwen. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7:00 tot circa 16:30 uur. Tijdens de werkzaamheden kan er gebruik worden gemaakt van een grondzuiger. Dit zorgt voor een schone werkomgeving.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten naar verwachting in week 13 (28 maart) en zijn naar verwachting week 41 (half oktober) afgerond. Uitvoering gebeurt in fases, parkeerhinder, afsluiting wegen zal blijven. Helaas kunnen we dat niet voorkomen, we blijven u informeren over de voortgang. We doen ons uiterste best om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Mogelijke overlast

 

Wat merkt u van de werkzaamheden (bereikbaarheid van uw woning/pand)?

 • De Raamstraat en Kleine Raamstraat (zie ook bijgesloten kaartje) is afgezet met duidelijke bebording. Dit is nodig voor het creëren van een veilige werkplek voor onze medewerkers en zorgt tevens voor een veilige omgeving voor u en voorbijgangers. De straat is afgesloten,
 • met uitzondering voor voetgangers. Omleidingen worden met bebording aangegeven.

 • Voor meer informatie kunt u ook deze pagina in de gaten houden.

 • Er geldt tevens een parkeerverbod ter hoogte van het werkvak om een doorgang te houden voor het overig verkeer. Dit wordt eveneens telkens aangegeven met duidelijke bebording.
 • Tijdens het aanleggen van de leidingen kan het zijn dat uw pand tijdelijk niet per voertuig bereikbaar is. Wij proberen uw pand zo goed mogelijk bereikbaar te houden maar kunnen dit niet garanderen.
 • Uw woning of bedrijfspand blijft tijdens de werkzaamheden goed te voet bereikbaar. Dit gebeurt door middel van een loopbrug met leuning voor de voordeur van uw pand.
 • Indien u mindervalide of slecht ter been bent, kunt u contact met ons opnemen. Zie daarvoor het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij zorgen dan voor een passende oplossing.

Alle werkzaamheden, verkeersmaatregelen en omleidingen gebeuren in overleg en met goedkeuring van de Gemeente Groningen en onder toezicht van Enexis Netbeheer.

Wat moet u nog meer weten?

Wat betekent dit voor de levering van gas in uw huis /pand?

Gastoevoer onderbroken

U wordt tijdig geïnformeerd wanneer de gastoevoer naar uw huis/pand wordt onderbroken. In sommige gevallen moeten we ook de huisaansluiting vervangen, hiervoor maken we apart een afspraak. Aan het einde van de werkdag wordt de gastoevoer weer hersteld en controleren we of alles weer geheel veilig werkt. Daarvoor moeten wij in uw meterkast zijn en is uw aanwezigheid noodzakelijk. De aannemer maakt hiervoor met u een afspraak. En uiteraard hanteren wij hierbij de geldende Corona-richtlijnen en voorzorgsmaatregelen.

Vanzelfsprekend stellen wij, naast alle zorgvuldige voorbereidingen, ook tijdens de uitvoering alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken. Helaas zal er altijd sprake zijn van enige overlast, denkt u hierbij aan geluids- en verkeershinder. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie?

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, over de gas onderbreking etc., geeft u dit dan s.v.p. door aan onze contactpersoon:

Johnny Schepers omgevingsmanager van aannemer A.Hak telefoonnr. 06-10 56 31 53 of met ons kantoor 0592 27 82 40, mailadres jschepers@a-hak.nl