De Wijk: Buurtaanpak, laagspanningsnet uitbreiden en vervangen.

Pagina laatst bijgewerkt op: 12 januari 2024, 09:35

 • Verwachte startdatum

  19 februari 2024
 • Verwachte einddatum

  10 mei 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Het uitbreiden van het energienet is noodzakelijk om toekomstige uitdagingen aan te kunnen op het gebied van toenemende energievraag en terug levering van duurzame energie.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Wolden
 • Omgeving

  De Wijk
 • Provincie

  Drenthe
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Van Gelder
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

Buurtaanpak is een ambitieus initiatief dat gericht is op het saneren van laagspanningskabels in de gemeente Wolden.

In de straten Luchtenstein en Nicolaas Oostinghweg liggen tuinen en opritten van bewoners in openbaar terrein (gemeentelijke groenstrook). Ook liggen hier de bestaande kabels en leidingen. De gemeente heeft ons verzocht onze kabels in de gemeentelijke groenstrook  naast de huidige kabels en leidingen te leggen. Met de gemeente is afgesproken dat wij het tracé waar de nieuwe kabels aangebracht worden niet herstellen. Via deze brief stellen wij u op de hoogte van het feit dat wij in het openbare gedeelte van uw tuin en oprit gaan graven. De bestrating van uw oprit zullen we weer terugbrengen. De tuin zelf wordt niet teruggebracht in oorspronkelijke staat.

Wij zullen na het leggen van de kabels, de grond weer vlak afwerken.

Indien u de aangebrachte beplanting wilt behouden kunt u deze voor 19 februari verwijderen en eventueel na de werkzaamheden terugplaatsen.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van de gemeentelijke groenstrook, dan kunt u  contact opnemen met Janet Slomp van de afdeling Grondzaken, gemeente De Wolden via e-mail: j.slomp@dewoldenhoogeveen.nl.

 

Mogelijke overlast

Vanaf 19 februari 2024 kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:30 en 17:00 uur. Dit zorgt soms voor (geluids-)overlast en parkeerhinder. Wij doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft. Lopen de werkzaamheden uit? Dan laten we u dat persoonlijk weten.

Planning

De totale werkzaamheden duren van 19 februari 2024 tot 10 mei 2024. Wilt u meer informatie over deze werkzaamheden?

Meer informatie

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid. Neemt u dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met onze klantenservice, bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur op nummer 088-857 70 00.