Vervanging gas- en waterleiding Hoofdweg, Oudemolen

De levering van water- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:35

 • Verwachte startdatum

  3 mei 2021
 • Verwachte einddatum

  30 september 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Het gasleidingnet in Oudemolen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Daarnaast wordt het gasstation op het defensieterrein vernieuwd en verplaatst naar de openbare ruimte.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Oudemolen
 • Omgeving

  Hoofdweg
 • Provincie

  Drenthe
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, BAM Energie en Water Noord – Oost BV, WMD
Loading Map

Werkzaamheden

Van week 18 (3 mei) tot week 39 (eind september 2021) worden door aannemer BAM Energie en Water Noord – Oost BV in opdracht van Enexis Netbeheer en waterbedrijf WMD werkzaamheden uitgevoerd te Oudemolen, waarbij de oude gas- en waterleidingen worden vervangen. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente.

Het gasleidingnet in Oudemolen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Daarnaast wordt het gasstation op het defensieterrein vernieuwd en verplaatst naar de openbare ruimte.

De verwachting is dat week 39 (eind september 2021) de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. Hierdoor is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten wanneer er wordt gewerkt bij u voor de deur, dan kunt u altijd informeren bij de uitvoerder BAM Energie en Water Noord – Oost BV.

Icoon controle gaskraan

Mogelijke overlast

We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft.

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?

Het is mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk (enkele uren) wordt onderbroken. Dit is nodig voor het overzetten van de gas-aansluitleiding van de huidige hoofdleiding op de nieuw aangelegde hoofdleiding. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur. In deze gevallen brengt de aannemer op de hoogte door middel van een brief.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

Als wij tijdelijk de gastoevoer naar uw huis of bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van tevoren eventueel de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas heeft zo kort mogelijk te houden.

Uw aanwezigheid is noodzakelijk?

Nee, U wordt van te voren persoonlijk geïnformeerd en middels een brief. Hierin staat de gehele procedure in vermeld hoe u de hoofdkraan sluit en hoe u de gasleiding kunt ontluchten. I.v.m. CORONA worden alle veiligheidsregels nageleefd en wordt klantcontact zoveel mogelijk voorkomen. In de brief die u ontvangt staat alles beschreven hierover.

Hoofdgaskraan dichtdraaien?

Uw hoofdgaskraan moet tijdens de werkzaamheden zijn dichtgedraaid. Dit is op de dag dat het gas voor u wordt afgesloten. U wordt hierover nog persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van BAM. Als wij starten met onze werkzaamheden gaan we eerst bij elk pand langs om er zeker van te zijn dat dit is gebeurd. Bent u op dit tijdstip niet thuis? Draai de hoofdgaskraan dan van tevoren zelf dicht. De hoofdgaskraan zit bij de gasmeter. Het is een rode of gele knop, hendel of draaiwiel. En wilt u een briefje op de voordeur hangen dat u dit heeft gedaan?

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai. Hiervoor vragen wij uw begrip

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja deze wordt gedurende werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van BAM waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Blijft mijn woning of winkel bereikbaar?

Tijdens de werkzaamheden wordt er getracht om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk door te laten gaan. Helaas zijn niet altijd alle parkeerplaatsen te gebruiken. Uw auto kunt u in de omgeving parkeren. Alle panden blijven wel te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Uw oprit naar de woning kan enige tijd geblokkeerd zijn door de graafwerkzaamheden. Hiervoor wordt u tijdig ingelicht door de aannemer. Het kan voorkomen dat er borden worden geplaatst voor het omleiden van verkeer.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u terecht bij klantenservice van Enexis Netbeheer Tel: 088 857 70 00 tussen 08:00 uur en 17:00 uur.

Voor meer informatie over de werkzaamheden aan de waterleiding kijk op deze pagina.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.