Meppel: uitbreiding elektriciteitsnet

Pagina laatst bijgewerkt op: 27 maart 2024, 15:35

 • Verwachte startdatum

  8 april 2024
 • Verwachte einddatum

  7 juni 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Het uitbreiden van het energienet is noodzakelijk om toekomstige uitdagingen aan te kunnen op het gebied van toenemende energievraag en terug levering van duurzame energie.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Meppel
 • Omgeving

  Steenwijkerstraatweg, Ceintuurbaan, Noordeinde e.o.
 • Provincie

  Drenthe
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Siers
Loading Map

Werkzaamheden

Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk ‘verzwaard’ worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.

De directe aanleiding van dit project is de woningbouw in Nieuwveense Landen. Het huidige elektriciteitsnet wat deze wijk voorziet zit nu namelijk vol. Deze netuitbreiding zal ervoor zorgen dat woningbouw niet stil komt te liggen.

Projectfasen

De werkzaamheden worden uitgevoerd in drie fasen. Hieronder leest u in het kort wat elke projectfase inhoudt.

Fase 1:

In de eerste fase van het project worden er graafwerkzaamheden uitgevoerd aan het Noordeinde. De straat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Ceintuurbaan, maar is wel bereikbaar vanaf de Schoolstraat. Voor fietsers blijft de straat open.

Fase 2:

In de tweede fase van het project wordt een gestuurde boring gemaakt onder het kanaal door vanaf de Steenwijkerstraatweg naar de Ceintuurbaan. De booropstelling neemt veel ruimte in beslag waardoor de brug afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer.

Fase 3:

In de derde fase van het project worden twee gestuurde boringen gemaakt aan de Steenwijkerstraatweg. Ook hier is ruimte nodig voor de booropstelling en daarom zal de straat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Mogelijke overlast

Vanaf april 2024 kunt u werkverkeer tegenkomen in uw omgeving. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. Dit zorgt soms voor (geluids-)overlast. Wij doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Als wij op uw privéterrein moeten graven, nemen wij altijd contact met u op. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft.

Er zal tijdens de werkzaamheden op diverse plaatsen verkeershinder zijn. Dit proberen wij in overleg met de gemeente tot een minimum te beperken en door het plaatsen van verkeersborden in goede banen te leiden.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mailbericht naar de omgevingsmanager van dit project:  projectmeppel@siersgroep.nl