Kabelaanleg van Gasselte (HS-station Kraanlanden) naar De Slieten in Borger

In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie.

Pagina laatst bijgewerkt op: 18 november 2022, 15:53

 • Verwachte startdatum

  11 april 2022
 • Verwachte einddatum

  30 september 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Hier werken we aan de energietransitieLees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Gasselternijveen - Borger
 • Omgeving

  Gasselternijveen - Borger
 • Provincie

  Drenthe
 • Betrokken partijen

  Enexis netbeheer Verkley
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

De kabels worden aangelegd in open ontgraving, wegpersingen en met gestuurde boringen. Bij een open ontgraving wordt door een kraan een sleuf gegraven. De kabels worden in de sleuf gelegd waarna de sleuf weer wordt gedicht. Bij wegpersingen en gestuurde boringen wordt niet gegraven, maar wordt in de grond een doorgang gemaakt waar de kabel doorheen wordt getrokken.

Mogelijke overlast

U blijft gedurende het gehele project elektriciteit houden, want er komt geen stroomonderbreking. Alle woningen/panden blijven bereikbaar. Vanwege de veiligheid zullen straten soms voor beperkte tijd worden afgesloten. Dit, en de omleidingsroute, worden van tevoren met u gecommuniceerd. Verkley doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De werktijden zijn van 07:00 tot 16:00 uur.

Voordat Verkley daadwerkelijk bij u in de buurt aan het werk gaat, ontvangt u van hen een brief met verdere details. Door het weer en onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen. Indien de werkzaamheden uitlopen, dan wordt u hierover geïnformeerd. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op deze webpagina.

Wat moet u nog meer weten?

Planning

Het leggen van de kabels is een omvangrijk werk, waardoor u werkverkeer zal zien en/of tegenkomen. Op 11 april start Verkley met de werkzaamheden bij ons HS-Station Gasselte Kraanlanden naast de N378 om eind juli het hele tracé tot aan het onderstation aan De Slieten 3 in Borger af te ronden. Op de achterzijde vindt u een kaart van het gehele tracé.

Meer informatie

Heeft u nu al vragen over deze brief of wilt u meer informatie? Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Verkley, Harry Drenth, via telefoonnummer 06 – 10 03 38 15. Hij is bereikbaar op werkdagen van 07:30 – 16:00 uur. Voor overige vragen kunt u bellen met Monique Fransman, omgevingsmanager van Verkley. Zij is van maandag t/m donderdag van 08:00 – 16:30 uur bereikbaar op 06 – 10 95 76 07 of per mail: monique.fransman@verkley.nl.