Emmen: I.s.m. Tennet nieuw hoogspanningsstation Veenoord Boerdijk

Om de energietransitie mogelijk te maken, versterken TenneT en regionale netbeheerders het elektriciteitsnet onder andere in het noorden van het land.

Pagina laatst bijgewerkt op: 11 april 2023, 13:05

 • Verwachte startdatum

  1 juni 2021

 • Verwachte einddatum

  1 juni 2026

 • Status

  In uitvoering

 • Type werkzaamheden

  Nieuw hoogspanningsstation i.s.m. TenneT

 • Beweegreden

  TenneT en Enexis Netbeheer willen een hoogspanningsstation bouwen ten noorden van de afrit Veenoord van de A37 (Boerdijk, gemeente Emmen op de grens gemeente Coevorden). Dit is nodig voor een betere aan- en afvoer van elektriciteit in deze regio. TenneT en Enexis Netbeheer streven ernaar het nieuwe station in 2025 in gebruik te nemen.Lees meer over werkzaamheden

 • Plaats

  Emmen

 • Omgeving

  Veenoord Boerdijk

 • Provincie

  Drenthe

 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, TenneT

Loading Map
Veenoord werkzaamheden hoogspanningsstation

Werkzaamheden

TenneT en Enexis Netbeheer willen een hoogspanningsstation bouwen ten noorden van de afrit Veenoord van de A37 (Boerdijk, gemeente Emmen op de grens gemeente Coevorden). Dit is nodig voor een betere aan- en afvoer van elektriciteit in deze regio. TenneT en Enexis Netbeheer streven ernaar het nieuwe station in 2025 in gebruik te nemen.

Waarom

Om de energietransitie mogelijk te maken, versterken TenneT en regionale netbeheerders het elektriciteitsnet onder andere in het noorden van het land (Groningen en Drenthe). Het is nodig om het sterk stijgende aanbod van duurzame elektriciteitsproductie, zoals zonne- en windenergie, aan te kunnen sluiten op ons netwerk. En ook om de groeiende vraag naar elektriciteit door onder meer 'van het aardgas af' en elektrisch vervoer. Met de bouw van dit nieuwe station zorgen TenneT en Enexis Netbeheer voor een betere aansluiting van het landelijke elektriciteitsnet op het regionale en lokale net.

Wat

TenneT en Enexis Netbeheer gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen ten noorden van de afrit Veenoord van de A37. Het hoogspanningsstation is onderdeel van de netversterking in Noordoost Nederland waarbij de netbeheerders verspreid over Drenthe en Groningen enkele nieuwe hoogspanningsstations aanleggen en bestaande stations uitbreiden of aanpassen.

De projectatlas geeft een impressie van het hoogspanningsstation. Zie https://ten.projectatlas.app/hs-veenoord

Wanneer

 • Voorbereiding en planvorming 2021-2022
 • Bouw 2023-2025
 • Ingebruikname 2026

Filmpje over station Veenoord-Boerdijk

Nieuws

Online informatiebijeenkomst op 2 maart

Landelijk hoogspanningsnetbeheerder TenneT en Enexis Netbeheer bereiden de bouw voor van een nieuw hoogspanningsstation bij de afrit Veenoord aan de A37. We informeren u hier graag over tijdens een online informatiebijeenkomst op 2 maart van 19.00 tot 20.00 uur.

De bijeenkomst is live te volgen via deze webpagina. U kunt de bijeenkomst bijwonen via deze link.

U kunt tijdens deze bijeenkomst live vragen stellen via e-mail en chat. U kunt uw vragen ook nu al mailen naar veenoord380kv@tennet.eu