Nieuws

Enexis Netbeheer bestudeert nieuw codebesluit van de ACM over congestiemanagement

Vandaag heeft de ACM het codebesluit voor congestiemanagement gepubliceerd. We hebben uitgekeken naar deze nieuwe wetgeving. Door dit nieuwe besluit kunnen wij flexibeler omgaan met de vraag en het aanbod van energie. In gebieden met een tekort aan transportcapaciteit kunnen we door congestiemanagement toe te passen toch nieuwe grootzakelijke klanten aansluiten.

Lees verder

Gasstoring Heerlen: gasvoorziening alle woningen hersteld

Lees verder

Gasstoring Heerlen: nog 20 woningen zonder gas

Lees verder

Focus op de uitvoering van de energietransitie

Wij werken elke dag aan een betrouwbaar, betaalbaar en vooral veilig energienetwerk. Ook tijdens de grote uitdaging waar we nu middenin zitten: de uitvoering van de energietransitie. Dit heeft gevolgen voor iedereen die energie afneemt en teruglevert. Onze rol als netbeheerder is hierin heel erg belangrijk en vraagt om focus op 3 doelen. We delen graag wat dit voor u betekent.

Lees verder

Gasstoring in Heerlen: deel van de leidingen in de Itersonstraat worden ontlucht

In een deel van de Itersonstraat zijn we vanochtend begonnen met het ontluchten van de leidingen. We verwachten dat deze klanten in de loop van de dag weer gas hebben.

Lees verder

Gasstoring Heerlen: douchen mogelijk in sportpark A Gene Bek

We werken in de Heerlense wijk Welten nog altijd hard aan de gasstoring, die zaterdagochtend ontstond door een lekkage in de waterleiding. Vanwege de omvang van de storing, duren de herstelwerkzaamheden lang.

Lees verder

Gasstoring Heerlen: leidingen worden leeggepompt

Er wordt hard gewerkt aan de gasstoring in Heerlen, in de wijk Welten, waar gisteren schade ontstond aan de gasleiding na lekkage in de waterleiding. Zo’n 250 aansluitingen hebben daardoor geen gas.

Lees verder

Gasstoring in Heerlen

In Heerlen is een storing gaande in de gasleiding. Hierdoor zitten meerdere klanten zonder gas. De aanleiding van de storing is een lekkage in de waterleiding. Het water dat daarbij vrijkwam, heeft een gat geslagen in de gasleiding en daar is ook water in gekomen.

Lees verder

Informatie gasmeters 28100 en 28101 naar aanleiding van uitzending Max Meldpunt vrijdag 29 april 2022

Vrijdagavond 29 april werd in het consumentenprogramma Max Meldpunt aandacht besteed aan de gasmeter van het type 28100 en de 28101. Het spreekt voor zich dat klanten moeten kunnen vertrouwen op het goed functioneren van hun gasmeter. Daar hechten we als netbeheerder uiteraard veel waarde aan. Vandaar dat er ook hoge eisen aan de meters worden gesteld en er toezicht op de kwaliteitseisen wordt gehouden door Agentschap Telecom.

Lees verder

Update: hoe gaat Enexis om met de nieuwe coronamaatregelen

Een veilige en betrouwbare levering van gas en elektriciteit is altijd onze prioriteit. Nu de maatregelen van de overheid zijn versoepeld, hebben we alle werkzaamheden weer hervat.

Lees verder