Nieuws

Filter nieuwsartikelen op

Samen maken we energiehub Hessenpoort mogelijk

Alleen samen lossen we de uitdagingen in het elektriciteitsnet op. Zo ook op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort. In een pilot testen we samen met ondernemers, gemeenten en provincie of we het net efficiënter kunnen gebruiken.

Lees verder

Vervolgmelding Enexis Netbeheer op vooraankondiging TenneT

Met dit bericht doet Enexis Netbeheer een vervolgmelding op de vooraankondiging van TenneT van 17 november 2022, conform artikel 9.9 van de Netcode Elektriciteit. Voor de inhoud van de vooraankondiging van TenneT verwijst Enexis naar de site van TenneT.

Lees verder

Start landelijk onderzoek naar flexibel vermogen

Het elektriciteitsnet wordt steeds intensiever gebruikt waardoor er op steeds meer plekken in Nederland een tekort aan transportcapaciteit is. Door het elektriciteitsnet flexibel te gebruiken door toepassing van congestiemanagement, kan er extra ruimte bijkomen. TenneT (netbeheerder hoogspanning) gaat samen met ons en andere netbeheerders onderzoek doen naar flexibel vermogen.

Lees verder

Gasincident in Made, 2 gewonden

Op donderdagmiddag rond 12.30 uur is er tijdens geplande werkzaamheden aan ons gasnet een incident geweest in de Patronaatstraat in Made. Hierbij zijn 2 gewonden gevallen.

Lees verder

Gasstoring in Landgraaf

In Landgraaf is sinds 30 oktober een storing gaande in de gasleiding. Hierdoor hebben bijna 160 adressen geen gas. Via dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de situatie.

Lees verder

Betrouwbaarheid meterstanden

Juist nu, met de torenhoge energieprijzen, moet u kunnen vertrouwen op de juiste werking van de energiemeters en uw meterstanden. Wij geven u graag meer informatie en tips.

Lees verder

Voorkom afsluiting van uw energie

De overheid heeft gewerkt aan een prijsplafond om de stijgende energierekeningen betaalbaar te houden. Zij willen dat deze winter niemand afgesloten wordt. Helaas is dit niet zo simpel. Als u geen energiecontract hebt, zijn we wettelijk verplicht om uw elektriciteits- en/of gasaansluiting af te sluiten.

Lees verder

Tariefvoorstel 2023

Enexis Netbeheer heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voorstellen voor de netwerkkosten voor 2023 ingediend. Deze voorgestelde tarieven worden vandaag door de ACM openbaar gemaakt . De definitieve tarieven worden eind november verwacht. De tariefvoorstellen vallen een stuk hoger uit dan voorgaande jaren. Wij vinden het daarom belangrijk om u nu alvast te informeren.

Lees verder

Tariefvoorstel 2023

Enexis Netbeheer heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voorstellen voor de netwerkkosten voor 2023 ingediend. Deze voorgestelde tarieven worden vandaag door de ACM openbaar gemaakt. De netwerkkosten van energie voor klanten met een grootzakelijke aansluiting stijgen. Wij vinden het belangrijk om u hier alvast over te informeren.

Lees verder

Transportcapaciteit vrij op het net voor grootzakelijke klanten in Noord-Brabant en Limburg

Door congestiemanagement kunnen de meeste (nieuwe) grootzakelijke klanten in Noord-Brabant en Limburg vanaf december weer aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Dit blijkt uit de resultaten van het congestie-onderzoek van TenneT. Ook het verzwaren van aansluitingen is dan weer mogelijk. Er komt ongeveer 1.700 megawatt aan extra transportcapaciteit vrij. Dat is vergelijkbaar met 9 keer het vermogen van de stad Den Bosch of 10 keer de stad Maastricht.

Lees verder