• 76 nieuwsartikelen gevonden

    Categorie

Laadpalen en straatverlichting efficiënter aansluiten met nieuwe aansluitmodule

Samen met netbeheerders Stedin en Liander en leverancier Connectens hebben we namens alle regionale netbeheerders de compacte aansluitmodule (CAM) ontwikkeld. Dit is een fysieke aansluiting voor objecten zoals laadpalen en straatverlichting die onbemand zijn in de openbare ruimte. Vandaag is bij ElaadNL de eerste laadpaal voor elektrische auto’s aangesloten met de nieuwe CAM. Hiermee is de uitrol gestart.

Lees verder

Oproep: plan zonneprojecten bij gebieden met veel afname

Plan nieuwe, grootschalige zonneprojecten niet meer in afgelegen gebieden, zoals nu vaak gebeurt, maar in de buurt van afnamegebieden, zoals een industriegebied of bedrijventerrein. Dat is 1 van speerpunten van de nieuwe visie van Enexis Netbeheer op de inpassing van grote duurzame opwekkers op land, zoals zonneprojecten en windmolens.

Lees verder

Publicatie jaarverslag 2022

In ons jaarverslag van 2022 leest u waar wij in het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. We gaan dieper in op verschillende thema’s, inclusief financiële verantwoording.

Lees verder

Klantenservice minder goed bereikbaar

Update 14 februari: de Klantenservice is weer volledig bereikbaar. Originele bericht: momenteel is onze Klantenservice minder goed te bereiken. Telefonisch kunt u ons wel bereiken, maar we kunnen u mogelijk niet volledig helpen. E-mailen is niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder

Enexis investeert in 2023 een recordbedrag in het energienet

Wij zorgen dag en nacht voor ons energienet, zodat u gas en stroom kunt gebruiken. Om ons net veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig te houden, doen we in 2023 een recorduitgave met een werkpakket van 1,34 miljard euro. Bekijk waar we ons geld aan uitgeven. Dit laten we per provincie zien.

Lees verder

Verwijderen gasaansluiting vanaf half 2023 verplicht

Steeds meer bedrijven elektrificeren hun proces en/of pand en laten het gas afsluiten. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de werkwijze voor het afsluiten en verwijderen van gasaansluitingen bij alle netbeheerders hetzelfde te maken. Dus vanaf half 2023 verwijderen we gasleidingen altijd na opzegging van een aansluit- en transportovereenkomst.

Lees verder

Gasstoring Ulestraten

In Ulestraten (gemeente Meerssen) is vanmorgen een storing ontstaan tijdens werkzaamheden aan de gasleidingen. Hierdoor hebben bijna 1.200 adressen geen gas. Via dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de situatie.

Lees verder

Prijsplafond: wat u moet weten

In 2023 geldt een prijsplafond om de energierekening te verlagen. Dit betekent dat huishoudens en andere kleinverbruikers een maximale prijs betalen voor energie tot een bepaald verbruik. Heeft u vragen over het prijsplafond? We leggen u graag uit waar u terechtkunt. In de meeste gevallen is dit bij uw energieleverancier.

Lees verder

Weer transportcapaciteit voor bedrijven in Noord-Brabant en Limburg

Enexis Netbeheer start deze week met het aanbieden van transportcapaciteit voor grootzakelijke klanten in Noord-Brabant en Limburg. Dit maakt het voor deze bedrijven weer mogelijk om een nieuwe of verzwaarde aansluiting op het elektriciteitsnet te krijgen.

Lees verder

Samen maken we energiehub Hessenpoort mogelijk

Alleen samen lossen we de uitdagingen in het elektriciteitsnet op. Zo ook op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort. In een pilot testen we samen met ondernemers, gemeenten en provincie of we het net efficiënter kunnen gebruiken.

Lees verder