• 73 nieuwsartikelen gevonden

    Categorie

Klantenservice minder goed bereikbaar

Momenteel is onze Klantenservice minder goed te bereiken. Telefonisch kunt u ons wel bereiken, maar we kunnen u mogelijk niet volledig helpen. E-mailen is niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder

Enexis investeert in 2023 een recordbedrag in het energienet

Wij zorgen dag en nacht voor ons energienet, zodat u gas en stroom kunt gebruiken. Om ons net veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig te houden, doen we in 2023 een recorduitgave met een werkpakket van 1,34 miljard euro. Bekijk waar we ons geld aan uitgeven. Dit laten we per provincie zien.

Lees verder

Verwijderen gasaansluiting vanaf half 2023 verplicht

Steeds meer bedrijven elektrificeren hun proces en/of pand en laten het gas afsluiten. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de werkwijze voor het afsluiten en verwijderen van gasaansluitingen bij alle netbeheerders hetzelfde te maken. Dus vanaf half 2023 verwijderen we gasleidingen altijd na opzegging van een aansluit- en transportovereenkomst.

Lees verder

Gasstoring Ulestraten

In Ulestraten (gemeente Meerssen) is vanmorgen een storing ontstaan tijdens werkzaamheden aan de gasleidingen. Hierdoor hebben bijna 1.200 adressen geen gas. Via dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de situatie.

Lees verder

Prijsplafond: wat u moet weten

In 2023 geldt een prijsplafond om de energierekening te verlagen. Dit betekent dat huishoudens en andere kleinverbruikers een maximale prijs betalen voor energie tot een bepaald verbruik. Heeft u vragen over het prijsplafond? We leggen u graag uit waar u terechtkunt. In de meeste gevallen is dit bij uw energieleverancier.

Lees verder

Weer transportcapaciteit voor bedrijven in Noord-Brabant en Limburg

Enexis Netbeheer start deze week met het aanbieden van transportcapaciteit voor grootzakelijke klanten in Noord-Brabant en Limburg. Dit maakt het voor deze bedrijven weer mogelijk om een nieuwe of verzwaarde aansluiting op het elektriciteitsnet te krijgen.

Lees verder

Samen maken we energiehub Hessenpoort mogelijk

Alleen samen lossen we de uitdagingen in het elektriciteitsnet op. Zo ook op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort. In een pilot testen we samen met ondernemers, gemeenten en provincie of we het net efficiënter kunnen gebruiken.

Lees verder

Vervolgmelding Enexis Netbeheer op vooraankondiging TenneT

Met dit bericht doet Enexis Netbeheer een vervolgmelding op de vooraankondiging van TenneT van 17 november 2022, conform artikel 9.9 van de Netcode Elektriciteit. Voor de inhoud van de vooraankondiging van TenneT verwijst Enexis naar de site van TenneT.

Lees verder

Start landelijk onderzoek naar flexibel vermogen

Het elektriciteitsnet wordt steeds intensiever gebruikt waardoor er op steeds meer plekken in Nederland een tekort aan transportcapaciteit is. Door het elektriciteitsnet flexibel te gebruiken door toepassing van congestiemanagement, kan er extra ruimte bijkomen. TenneT (netbeheerder hoogspanning) gaat samen met ons en andere netbeheerders onderzoek doen naar flexibel vermogen.

Lees verder

Gasincident in Made, 2 gewonden

Op donderdagmiddag rond 12.30 uur is er tijdens geplande werkzaamheden aan ons gasnet een incident geweest in de Patronaatstraat in Made. Hierbij zijn 2 gewonden gevallen.

Lees verder