Enexis Monteurs

Nieuwe aansluiting aanvragen

U kunt verschillende aansluitingen aanvragen: een standaardaansluiting, een bouwaansluiting en een aansluiting die alleen maar teruglevert. U leest hier hoe en waar u deze aanvraagt.

Uw aanvraag indienen

Een nieuwe aansluiting regelt u niet rechtstreeks bij Enexis Netbeheer maar via mijnaansluiting.nl.

Bouwaansluiting aanvragen

Vraag alleen een nieuwe bouwaansluiting aan als er geen andere aansluiting beschikbaar is. U kunt een bestaande (huis)aansluiting die u binnenshuis niet meer nodig hebt, om laten zetten in een bouwaansluiting. Dit is goedkoper dan eerst de huisaansluiting laten verwijderen en dan een nieuwe bouwaansluiting aanvragen.

Kosten

De kosten voor een nieuwe aansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden.

Inclusief meter

Bij een nieuwe aansluiting hoort altijd een (slimme) meter. De meter hoeft u dus niet apart aan te vragen. Lees meer over de slimme meter.

Extra informatie

Is het niet duidelijk hoe of waar u uw aanvraag dient? Beantwoord de volgende vragen voor aanvullende informatie. Hier vindt u ook wat u nodig hebt bij het indienen van een aanvraag.

Let op: doorlooptijden zijn langer dan normaal

Vanwege de aantrekkende economie krijgen we meer aanvragen voor nieuwe aansluitingen, waardoor de doorlooptijden zijn opgelopen. We verwachten hier nog het hele jaar mee te maken te hebben. Indien u een nieuwe aansluiting wilt aanvragen, doe deze aanvraag dan zo snel mogelijk zodat we zo goed mogelijk rekening kunnen houden met uw wensen. Meer informatie over de opgelopen doorlooptijden vindt u hier.

 

Waarvoor wilt u een aansluiting aanvragen?​​​

Elektriciteit
Gas