Ittervoort: kabelwerkzaamheden

Pagina laatst bijgewerkt op: 25 april 2024, 15:02

 • Verwachte startdatum

  22 april 2024
 • Verwachte einddatum

  21 april 2025
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Vraag naar elektriciteit stijgt dus capaciteit verhogen door kabels te vervangen en tegelijkertijd onderhoud aan het verouderd gasnet.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Ittervoort
 • Omgeving

  Brigittastraat , Margarethastraat, Concordiastraat, Anemoonstraat, Raevenstraat, Dahliastraat, Rozenstraat, Leliestraat, Irisstraat, De Bongerd, Bosserstraat, Violenstraat, Heijerveld.
 • Provincie

  Limburg
 • Betrokken partijen

  BAM infra
Loading Map

Werkzaamheden

Voor de komende reconstructie vanuit de gemeente Leudal gaat Enexis het elektriciteitsnet verzwaren. Mede hiervoor worden er ook op enkele locaties elektriciteit stations vervangen of bijgeplaatst. (zie toegevoegde tekening). Deze stap is belangrijk om het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst en om te kunnen voldoen aan de groeiende energiebehoeften. Bovendien maakt deze verzwaring van het elektriciteitsnet onze stroomvoorziening veiliger en betrouwbaarder. Binnen deze werkzaamheden wordt ook de uitbreiding van het net t.b.v. Heijerveld en de aansluiting t.b.v het kindcentrum Leudal West meegenomen.

Kabelwerkzaamheden
Bij u in de buurt gaan we de kabels vervangen en/of nieuwe kabels aanleggen. We leggen kabels op de volgende manieren:

 • Open ontgraving: Bij een open ontgraving graven we met een kraan een sleuf. Daarin leggen we de kabels en vervolgens vullen we de sleuf weer op.

 • Wegpersingen en gestuurde boringen: Bij wegpersingen en gestuurde boringen graven we niet, maar maken we een doorgang in de grond waar we de kabels doorheen trekken.

 

Fasering van de werkzaamheden
In aanloop naar de geplande reconstructie van Gemeente Leudal, zullen er essentiële voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. 

 • De start van de 1ste fase zal starten tussen de Irisstraat en Heijerveld.

 • De 2 de en 3de fase zullen respectievelijk volgen in richting Margarethastraat.

U zult vooraf geïnformeerd worden over de start bij u in de straat. Na onze werkzaamheden zal de gemeentelijke reconstructie van de Brigittastraat en een gedeelte Margarethastraat opgestart worden. Het is helaas technisch niet mogelijk deze werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren. We begrijpen dat u wellicht vragen heeft tijdens deze werkzaamheden. Daarom staat onze ploegleider voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Schroom niet om hem op elk moment tijdens de werkzaamheden aan te spreken.

De fasering van de werkzaamheden kunt u terugvinden in deze link: 
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1gBM1aGIZkfrUwptkGjI61KeHrssBQt8&usp=sharing

 

Mogelijke overlast

Gedurende de aanleg van de kabel blijft u elektriciteit houden. Alleen tijdens de montage van de kabels en het overzetten van de aansluitingen op de nieuwe kabels, is een tijdelijke stroomonderbreking noodzakelijk. U wordt tijdig geïnformeerd over de datum en tijdsduur van de onderbreking.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de voorgeschreven verkeersmaatregelen (CROW). Diverse zijstraten kunnen tijdelijk eenzijdig worden afgesloten tijdens de aanleg. Dit maakt een korte omleiding noodzakelijk voor aanwonenden. We streven ernaar om woningen en opritten zo goed mogelijk toegankelijk te houden. Bij werkzaamheden nabij een oprit wordt een mantelbuis ingegraven, zodat de versperring zo kort mogelijk blijft. Dit gebeurt altijd in overleg met u vooraf.

We doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. 

Onze aannemer werkt tussen 07:30 en 16:00.

 

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 op telefoonnummer: 088 857 70 00 of bij de ploeg tijdens de werkzaamheden. Zij zullen u graag te woord staan.

Tevens is er een inloopmoment bij de directiewagen op donderdag tussen 8:00 - 9:00 uur  (Leliestraat, op de parkeerplaats .