Emmer-Compascum: Uitbreiding elektriciteitsnet

Dit doen we omdat er meer transportcapaciteit nodig is t.b.v. een stabiele elektriciteitslevering. Daarom leggen we er nieuwe kabels bij.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:37

 • Verwachte startdatum

  22 november 2021
 • Verwachte einddatum

  24 december 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Dit is deel van de energietransitie die op het moment in Nederland speeltLees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Emmer-Compascum
 • Omgeving

  Veenakker-Esdoornlaan
 • Provincie

  Drenthe
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Verkley
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

Het verbruik van elektriciteit is de laatste jaren toegenomen. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar elektriciteit in uw regio is het noodzakelijk dat er nieuwe kabels bij worden gelegd. (zie blauwe lijn). Zo blijft de levering van elektriciteit in uw omgeving betrouwbaar en veilig. Aannemer Verkley voert deze werkzaamheden in opdracht van ons uit. Zij starten deze week bij u in de buurt.

Mogelijke overlast

Vanaf deze week start Verkley met voorbereidende werkzaamheden. U kunt dus werkverkeer zien en/of tegenkomen. Zij starten aan de Veenakkers, om te eindigen in de Esdoornlaan 3.
Verkley legt de kabels aan in open ontgraving en met gestuurde boringen. Bij een open ontgraving 
graven kranen een sleuf. De kabels worden gelegd waarna de sleuf weer wordt gedicht. Bij gestuurde boringen wordt niet gegraven, maar wordt er in de grond een doorgang gemaakt waar we de kabel doorheen wordt getrokken. Op de achterzijde ziet u het tracé van de werkzaamheden.

Bereikbaarheid

Er wordt gewerkt in bermen en stoepen maar deze blijven wel gewoon bereikbaar. Vanwege uw veiligheid, en die van de medewerkers van Verkley, wordt het werkgebied afgezet met schildjes.

Planning

De werkzaamheden duren naar verwachting tot 24 december. Door het weer en onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.enexis.nl/actueel.

Verkley doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als zij voor werkzaamheden op uw privéterrein moeten zijn, dan wordt u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. Alle woningen blijven gedurende dit project bereikbaar. Indien de werkzaamheden uitlopen, dan wordt u hierover geïnformeerd.

De werktijden van Verkley zijn van 07:30 tot 16:00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze brief of wilt u meer informatie? Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Verkley, Harry Drenth, via telefoonnummer 06 – 10 03 38 15. Hij is bereikbaar op werkdagen van 07:30 – 16:00 uur. Voor overige vragen kunt u bellen met Monique Fransman, omgevingsmanager van Verkley. Zij is van maandag t/m donderdag van 08:00 – 16:30 uur bereikbaar op 06 – 10 95 76 07 of per mail: monique.fransman@verkley.nl.