Brancheorganisaties
De energietransitie brengt grote veranderingen met zich mee. Niet alleen moeten we de energie-infrastructuur uitbreiden, maar ook ons bestaande net zo goed mogelijk benutten. Hierbij spelen brancheorganisaties een belangrijke rol. U als brancheorganisatie behartigt namelijk niet alleen de belangen van uw leden, maar zorgt ook voor kennisuitwisseling en ondersteuning van deze partijen bij de verschillende uitdagingen en ontwikkelingen, zoals de energietransitie. Op deze pagina leest u meer over de onderwerpen die voor u als brancheorganisatie belangrijk zijn, hoe we elkaar kunnen versterken en kunnen samenwerken.
Hoe werken we samen?
We begrijpen dat elke branche en sector zijn unieke behoeften heeft. Daarom stemmen we onze werkzaamheden, waar mogelijk, met u af om zo aan te sluiten op deze behoeften. Of dit nu gaat om bijvoorbeeld het verduidelijken van een handelingsperspectief, mogelijke oplossingsrichtingen of hulp bij flex- en congestiemanagement, onze strategisch adviseurs staan klaar om te helpen.
Wat kunt u als brancheorganisatie zelf doen om dit proces te verbeteren en te versnellen?
- Het vertegenwoordigen van de belangen en plannen van uw branche, wat invloed kan hebben op beleidsvorming en regelgeving;
- Het delen van informatie, praktijkgerichte oplossingen en kennis onder uw leden;
- Het begeleiden van uw leden bij de toepassing van duurzame maatregelen zoals energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en innovaties in de energie-infrastructuur;
- Samen met ons zoeken naar (nieuwe) geschikte ecosysteempartners zoals Movares, Stantec en Groendus;
- Het ondersteunen in het onderzoek naar mogelijke oplossingsrichtingen. Bijvoorbeeld wat de klant zelf kan doen, flexoplossingen, andere energiestromen en de samenwerking met bedrijven in de buurt.
Laatste ontwikkelingen
Laatste ontwikkelingen
Pilot projecten energiehubs
Verschillende bedrijven hebben de samenwerking opgezocht om te onderzoeken of het elektriciteitsnet slim(mer) gebruikt kan worden. Lees welke projecten er lopen.
Maatschappelijk prioriteren
Vanaf 1 oktober gaan we maatschappelijk prioriteren. Dit heeft Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 18 april besloten. Klanten die binnen bepaalde maatschappelijke kaders vallen krijgen hiermee voorrang bij het toewijzen van transportcapaciteit. Denk onder andere aan scholen, waterschappen en ziekenhuizen.
Verhalen van bedrijven die overschakelen
De sector transport en logistiek staat voor de uitdaging om over te schakelen naar elektrisch transport. In de serie Overschakelen gaan we met bedrijven in gesprek over welke stappen zij zetten. Hoe pakken ze dit aan? En waar lopen ze tegenaan?
Contact opnemen
Heeft u vragen, behoefte aan advies of wilt u meer weten over onze diensten? Een strategisch adviseur bekend in uw sector denkt graag met u mee en kan uw vragen (laten) beantwoorden. Weet u niet wie dit is, neem dan contact op met de klantenservice via service en contact of via onderstaande knop.
Meer informatie?
Bekijk de pagina over onze partners. Hier vindt u een overzicht van onze partners, handige links en meer informatie over onze rol, beleid en plannen.