Stroomstoring Twenterand en omgeving

Er is een stroomstoring in gemeente Twenterand en omgeving, daarbij zitten zo'n 8.000 klanten zonder stroom. Via dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de situatie.

Update 18 juni 10:30

Compensatieregeling

Als u door een storing langer dan 4 uur geen stroom of gas heeft, keren wij een compensatievergoeding uit. Maximaal 6 weken na de storing krijgt u een brief van ons. Hierin staat dat u recht heeft op een compensatievergoeding, de hoogte van het bedrag en eventueel het verzoek om uw IBAN-nummer aan ons door te geven. U hoeft hiervoor zelf geen contact met ons op te nemen.

Heeft u 6 weken na de storing nog geen brief gehad? Vul dan het ‘compensatieformulier storingen’ in.

Update 18 juni 01:05

Klanten hebben stroom

Op enkele klanten na heeft iedereen weer stroom. Het back-up systeem in het onderstation was gelukkig niet beschadigd. Dit systeem hebben we succesvol ingeschakeld. We onderzoeken de oorzaak van de brand.

Nieuwsbericht 17 juni 23:00

Wat is er aan de hand?

Er is een stroomstoring ontstaan door een brand in ons onderstation in Vroomshoop. De oorzaak is onbekend.

De brandweer heeft de brand onder controle. Monteurs van Enexis zijn ter plaatse om de veroorzaakte schade te beoordelen.

Ondertussen hebben we een deel van het net kunnen omleiden waardoor de eerste klanten weer spanning hebben, onder wie klanten in omgeving Sibculo.

Volg @EnexisStoringen op Twitter voor de meest actuele status.