Man bekijkt tablet

Kosten werkzaamheden aan uw aansluiting of meter

Als u een nieuwe gas- of elektriciteitsaansluiting wilt, betaalt u daarvoor aan Enexis Netbeheer. Ook als u een aansluiting wilt laten verplaatsen of wijzigen dan brengen wij daarvoor kosten in rekening. Hier vindt u onze tarieven voor de meest voorkomende werkzaamheden.

Hoofdzekering vervangen

Uw hoofdzekering kan stuk gaan door overbelasting. Uw installateur kan u dan adviseren om uw hoofdzekering te laten vervangen. Wat hij bedoelt is dat u een verhoging van de capaciteit van uw aansluiting nodig hebt. Afhankelijk van de grootte van de wijziging bepalen wij of het nodig is om de hoofdzekering te vervangen. De kosten voor een verzwaring van de capaciteit van uw elektriciteitsaansluiting vindt u hieronder.

Krachtstroom of 3-fasenaansluiting

In de praktijk worden de begrippen 'krachtstroom' en '3-fasenaansluiting' door elkaar gebruikt.  Meestal hebt u een 3-fasenaansluiting nodig in plaats van krachtstroom. Voor de kosten voor het aanpassen van uw aansluiting naar een 3-fasenaansluiting kiest u hieronder 'wijzigen of verplaatsen aansluiting' en dan 'verhogen aansluitcapaciteit elektriciteitsaansluiting'.  De kleinste 3-fasenaansluiting is 3 x 25 ampére.

Lees wat het verschil is tussen krachtstroom en een 3-fasenaansluiting op de pagina Krachtstroom.