Foto van de gevel van Enexis Netbeheer Den Bosch

Tarieven voor netwerkkosten en werkzaamheden

Maandelijkse netwerktarieven
Als u een elektriciteits- en/of gasaansluiting hebt, betaalt u elke maand netwerkkosten. U krijgt hiervoor geen rekening van Enexis Netbeheer. U betaalt de netwerkkosten via uw energieleverancier.

Lees verder

 

Kosten werkzaamheden
Als u een nieuwe gas- of elektriciteitsaansluiting wilt, betaalt u daarvoor aan Enexis Netbeheer. Ook als u een aansluiting wilt laten verplaatsen of wijzigen dan brengen wij daarvoor kosten in rekening. Hier vindt u onze tarieven voor de meest voorkomende werkzaamheden.

Lees verder

Kleinzakelijke tarieven 
Bent u op zoek naar de tarieven voor kleinzakelijke aansluitingen? De kleinzakelijke tarieven zijn gelijk aan de tarieven voor consumenten. Bekijk de tarieven voor consumenten.

 

 

Uitleg tariefopbouw netwerkkosten
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaalt de maximale tarieven die netbeheerders mogen hanteren voor het maken van nieuwe aansluitingen. Ook voor de maandelijkse kosten van uw aansluiting of meter gelden maximumtarieven. Ze staan in de Tarievencode Elektriciteit en de Tarievencode Gas. De tarieven zijn gebaseerd op de capaciteit van uw aansluiting (aansluitwaarde).

Lees verder

 

Tarievenbladen netwerktarieven
In onze tarievenbladen staan de netwerktarieven die u elke maand via uw energieleverancier aan Enexis Netbeheer betaalt. Hiervoor onderhouden we het ondergrondse gas- en elektriciteitsnetwerk, uw aansluiting en uw meters.

Lees verder