monteur met slimme meter

Slimme meter aanvragen

Enexis Netbeheer biedt iedereen met een kleinverbruikaansluiting gratis een slimme meter aan. Per januari 2021 moeten we de meter op 90.000 adressen nog aanbieden. Bent u aan de beurt? Dan krijgt u 2 weken voordat wij de slimme meter willen plaatsen bericht van ons. Wilt u daar niet op wachten? Dan kunt u een slimme meter zelf al aanvragen. Lees dan wel eerst de informatie op deze pagina.

Kosten plaatsing slimme meter

Als u zelf een slimme meter aanvraagt, dan zijn daar kosten aan verbonden. Een deel van die kosten betaalt Enexis Netbeheer en een deel betaalt u zelf. Uw bijdrage voor het plaatsen van een slimme gas- en elektriciteitsmeter is € 72,60 . We plaatsen altijd een slimme meter voor elektriciteit én gas, tenzij er geen gasmeter in uw woning aanwezig is of het plaatsen technisch niet mogelijk is. Uw bijdrage is in dat geval € 67,76.

Hebt u al een slimme meter, maar wilt u een nieuwere versie, bijvoorbeeld omdat u uw elektrische auto slim wilt kunnen opladen? Dan betaalt u: € 177,49. In dit geval betaalt u altijd hetzelfde bedrag. Ongeacht of we alleen de slimme meter voor elektriciteit of voor elektriciteit én gas moeten vervangen.

Hebt u een brief van ons gekregen over het verdwijnen van het TF-signaal waarin wij u een gratis slimme meter aanbieden? Dan hoeft u niets te betalen.

Slimme meter voor teruglevering?

Vraagt u de slimme meter aan omdat u energie terug gaat leveren? Dan hoeft u geen aanvraag te doen. Zodra u zich hebt aangemeld via energieleveren.nl krijgen wij hiervan bericht. Wij controleren of de huidige meter geschikt is voor teruglevering. Is dit niet het geval? Dan benaderen wij u om de slimme meter gratis te komen plaatsen.

Hebt u een niet-slimme-meter die wel geschikt is voor teruglevering, maar wilt u liever een slimme meter? Dan is de plaatsing niet gratis en betaalt u een bijdrage in de kosten. De bedragen leest u hierboven.

Hoe vraagt u een slimme meter aan?

U vraagt een slimme meter aan via het aanvraagformulier. U krijgt dan vanzelf bericht van ons. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij vertraging opgelopen met het wisselen van energiemeters. Het kan daarom wat langer duren voordat we een afspraak kunnen maken om de meter(s) te wisselen.

Slimme meter aanvragen voor meer dan 10 adressen?

Als u voor uw onderneming slimme meters voor meer dan 10 adressen wilt aanvragen, hoeft u niet per adres een aanvraagformulier in te vullen. U vult dan eenmalig het contactformulier voor een meervoudige aanvraag in. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.