monteur met slimme meter

Minder administratie door de slimme meter

De slimme meter helpt netbeheerders niet alleen om het energienetwerk betrouwbaar en betaalbaar te houden. De meter biedt ook een aantal praktische voordelen. De administratie van meterstanden wordt bijvoorbeeld gemakkelijker, voor ons en voor u.

Voordelen op afstand uitlezen

Als wij meetgegevens op afstand uitlezen, wordt onze administratie nauwkeuriger en betrouwbaarder.

 • Geen standen meer doorgeven

  U hoeft geen meterstanden meer door te geven aan uw energieleverancier voor uw jaarafrekening. Dat hoeft ook niet meer bij een verhuizing of als u overstapt naar een andere energieleverancier.
   
 • Minder bezoek aan huis

  Enexis Netbeheer hoeft geen meteropnemer meer bij u langs te sturen voor het opnemen van meterstanden. Ook een deel van het onderhoud van de meter kunnen wij op afstand regelen. Wij zetten hiervoor dus minder meteropnemers en monteurs in. Ook hoeven we u minder vaak te vragen om thuis te blijven voor ons bezoek. Voor niet-slimme meters en slimme meters die ‘administratief uit’ staan, komt ook niet altijd meer een meteropnemer bij u thuis en hebben we de mogelijkheid om een foto van de meterstand te uploaden. Wel kunnen we bij alle klanten af en toe nog langskomen. We controleren dan of uw meter goed werkt.

 • Correcte rekeningen

  Wij kunnen uw energieleverancier actuele standen leveren voor het maken van jaarafrekeningen en eindafrekeningen. Daardoor hoeft uw energieleverancier nooit meer standen te schatten. Ook correcties achteraf zijn niet meer nodig. Dit voorkomt onverwacht hoge (of lage) rekeningen. Voor u wordt het makkelijker om te bepalen of het voorschot dat u betaalt aan uw energieleverancier moet worden aangepast. Bijvoorbeeld nadat u isolatiemaatregelen hebt genomen, als u zonnepanelen hebt geïnstalleerd of als uw gezinssamenstelling is veranderd.

Meer over de slimme meter: