monteur met slimme meter

Minder administratie door de slimme meter

De slimme meter helpt netbeheerders niet alleen om het energienetwerk betrouwbaar en betaalbaar te houden. De meter biedt ook een aantal praktische voordelen. De administratie van meterstanden wordt bijvoorbeeld gemakkelijker, voor ons en voor u.

Voordelen op afstand uitlezen

Als wij meetgegevens op afstand uitlezen, wordt onze administratie nauwkeuriger en betrouwbaarder.

 • Geen standen meer doorgeven

  U hoeft geen meterstanden meer door te geven aan uw energieleverancier voor uw jaarafrekening. Dat hoeft ook niet meer bij een verhuizing of als u overstapt naar een andere energieleverancier.
   
 • Minder bezoek aan huis

  Enexis Netbeheer hoeft geen meteropnemer meer bij u langs te sturen voor het opnemen van meterstanden. Ook een deel van het onderhoud van de meter kunnen wij op afstand regelen. Wij zetten hiervoor dus minder meteropnemers en monteurs in. Ook hoeven we u minder vaak te vragen om thuis te blijven  voor ons bezoek. We zullen nog wel om de zoveel tijd bij u langskomen om te controleren of uw aansluiting en de meter veilig zijn. 

 • Correcte rekeningen

  Wij kunnen uw energieleverancier actuele standen leveren voor het maken van jaarafrekeningen en eindafrekeningen. Daardoor hoeft uw energieleverancier nooit meer standen te schatten. Ook correcties achteraf zijn niet meer nodig. Dit voorkomt onverwacht hoge (of lage) rekeningen. Voor u wordt het makkelijker om te bepalen of het voorschot dat u betaalt aan uw energieleverancier moet worden aangepast. Bijvoorbeeld nadat u isolatiemaatregelen hebt genomen, als u zonnepanelen hebt geïnstalleerd of als uw gezinssamenstelling is veranderd.

Meer over de slimme meter: