/

DE SLIMME METER

Een slimme meter is een nieuw type gas- en elektriciteitsmeter. Deze energiemeter kan meterstanden op afstand doorsturen en is geschikt voor het registreren van dubbeltarief.

Deze meter zorgt ervoor dat we beter voorbereid zijn op de toekomst, waarin vraag en aanbod van energie razendsnel veranderen. Dat komt door technische ontwikkelingen. Denk aan het groeiend aantal zonnepanelen, elektrische auto’s, windmolens.

Bekijk video

GEPLAATSTE SLIMME ELEKTRICITEITSMETERS

Bij 2,8 miljoen huishoudens bieden wij de slimme meter aan. Het aantal geplaatste slimme elektriciteitsmeters in ons gebied is:

 

Een slimme digitale energiemeter

Een slimme digitale meter is het nieuwste type gas- en elektriciteitsmeter. De meter kan meterstanden op afstand doorsturen naar uw netbeheerder. Daarnaast is de slimme digitale energiemeter geschikt voor het registreren van dubbeltarief en kan deze energiemeter bijhouden hoeveel energie wordt teruggeleverd aan het energienet. Huishoudens en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting  krijgen de slimme digitale energiemeter gratis aangeboden. De slimme digitale energiemeter is niet verplicht. Wilt u geen slimme energiemeter ontvangen? Lees hier hoe u de slimme digitale energiemeter kunt weigeren

Meer weten over de digitale, slimme energiemeter? Bekijk dan de veelgestelde vragen over de slimme energiemeter of lees onze achtergrondverhalen over de slimme meter

Anderen over de slimme energiemeter