Wat moet ik regelen bij een verwijdering?

Bij een verwijdering van de bouwaansluiting zijn er dingen die wij en u moeten regelen. We nemen u mee door de stappen.

Monteur geknield bij meterkast
 1. Omzetten of verwijderen

  Is het bouwproject afgerond? Dan kunt u in bepaalde gevallen de bouwaansluiting door ons laten omzetten naar een vaste aansluiting. U hoeft dan geen nieuwe elektriciteitsaansluiting aan te vragen. Weet u zeker dat u de aansluiting niet meer nodig heeft? Start dan een aanvraag.

  Lees verder over het omzetten naar een vaste aansluiting
 2. Start een aanvraag

  Een verwijdering van de bouwaansluiting vraagt u aan op mijnaansluiting.nl. Maak een account aan of log in als u al een account heeft. Kies dan de optie: verwijderen aansluiting, sloop/opruiming.

  Ga naar mijnaansluiting.nl
 3. Bekijk offerte en geef akkoord

  Nadat u een aanvraag heeft ingediend, nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. U ontvangt daarna van ons de offerte. De opdracht is definitief zodra u hierop akkoord geeft.

  • Heeft u een spoedaanvraag gedaan? Dan plannen wij de werkzaamheden binnen 10 werkdagen in (als er geen sprake is van verdachte of vervuilde grond).
 4. Maak de grond vrij voor de werkzaamheden starten

  Soms zijn er graafwerkzaamheden nodig. Dit vertellen wij u vóór onze werkzaamheden starten. Om de kabels of leidingen te verwijderen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals beton), grind, beplanting en overige obstakels. Na onze werkzaamheden zorgt u zelf voor het (laten) herplaatsen van het straatwerk en eventuele beplanting.

  Bij het verwijderen van de bouwaansluiting koppelen we de toevoerkabel tussen ons hoofdnet en de meter los. Het deel van de toevoerkabel op openbaar terrein verwijderen we. Het deel op uw privéterrein laten we liggen, tenzij u ons opdracht geeft om tegen betaling de toevoerkabel daar ook weg te halen. In dit geval bent u zelf verantwoordelijk voor het straatwerk. Deze werkzaamheden zijn niet in de offerte inbegrepen.

 5. Wij bellen u voor een afspraak

  Heeft u akkoord gegeven op de offerte? Dan is de opdracht definitief. Wij bellen u om de werkzaamheden in te plannen.

 6. Uitvoeren werkzaamheden

  Op de afgesproken datum komt onze monteur of een aannemer de aansluiting definitief verwijderen.

Veelgestelde vragen over het aanvragen van een verwijdering

 • Wanneer u de aanvraag heeft ingediend, nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. Wij plannen de werkzaamheden in als u er definitief opdracht voor heeft gegeven en wij dus een ondertekende offerte en/of akkoordverklaring van u hebben ontvangen. Door de vele aanvragen is het op dit moment erg druk. Lees meer over onze doorlooptijden

  Uitzondering: een spoedverwijdering in geval van de sloop van uw pand plannen we binnen 10 werkdagen in (als er geen sprake is van verdachte of vervuilde grond).

  Heeft dit antwoord u geholpen?