Congestiemanagement

Om de transportcapaciteit voor verbruik en teruglevering op het elektriciteitsnet beter te verdelen is congestiemanagement ontwikkeld. Met dit systeem stemmen we  tegen een financiële vergoeding met verbruikers en producenten vraag en aanbod van elektriciteit af. Door congestiemanagement blijft het elektriciteitsnet betrouwbaar en veilig. Ook is er meer ruimte voor verduurzaming mogelijk en wordt het maximale uit het net gehaald. Helpt u mee?

Windmolens industrieterrein

Wat is congestiemanagement?

Om de video te bekijken moet u eerst alle cookies accepteren

Met congestiemanagement ontstaat er meer ruimte voor verduurzaming én nieuwe aansluitingen.

Is congestiemanagement iets voor u?

  • Heeft u een bedrijf dat veel energie produceert zoals een tuinder of boer met veel zonnepanelen, een (vastgoed)ontwikkelaar van bedrijfspanden met zonnepanelen of eigenaar van een zonne- of windpark Of heeft u een bedrijf wat veel energie afneemt (zoals een koelhuis)?
  • En heeft u flexibel vermogen? Dus kunt u tijdelijk uw afname en/of teruglevering van elektriciteit aanpassen?

Dan is congestiemanagement misschien iets voor u. Meld u aan via het interesseformulier als u interesse heeft om  flexibel vermogen voor congestiemanagement in te zetten. Wij nemen contact met u op.

Bekijk welke flexoplossing (langetermijncontract) het beste bij uw situatie past om deel te nemen aan congestiemanagement.