Flexoplossingen: wat kunt u zelf doen?

Heeft u meer vermogen nodig voor teruglevering van opgewekte energie? Misschien is meer vermogen helemaal niet nodig. In uw contract is vastgelegd hoeveel u mag afnemen van of terugleveren aan het net. Dit is het maximaal gecontracteerd transportvermogen.. We leggen u graag uit hoe u uw huidige gecontracteerd transportvermogen beter benut, zodat u vermogen overhoudt voor nieuwe activiteiten en geld bespaart.

Zonnepanelen bij zakelijke klant veehouder

Efficiënt opwekken en terugleveren

Wekt u zelf elektriciteit op en is uw gecontracteerd vermogen niet voldoende voor teruglevering van energie? Wek dan slimmer op. Bijvoorbeeld door het aftoppen van uw zonnepanelen of door zonnepanelen op een slimme manier op te stellen. Ook is het mogelijk om uw opgewekte energie zelf te verbruiken of op te slaan.

Zonnepanelen zonnepark met windmolens op de achtergrond

Zelf produceren en slim energieverbruik

Is uw energiebehoefte groter dan uw gecontracteerd vermogen? Probeer dan uw energie-intensieve activiteiten slimmer te verdelen over de dag. Zo vermindert u de pieken in de vraag. U kunt ook zelf elektriciteit produceren of energie opslaan op momenten dat er wél voldoende elektriciteit beschikbaar is. Deze energie verbruikt u dan wanneer u het nodig heeft.