Congestiemanagementcontracten

Bekijk welk congestiemanagementcontract (langetermijncontract) het beste bij uw situatie past om deel te nemen aan congestiemanagement. Zo verdelen we samen de transportcapaciteit op het elektriciteitsnet beter én ontstaat er meer ruimte voor verduurzaming en het aansluiten van nieuwe klanten.

Transportcapaciteit op het elektriciteitsnet

Capaciteitsbeperkingscontract of biedplichtcontract voor redispatch

Met onze congestiemanagementcontracten (langetermijncontracten) kunt u deelnemen aan congestiemanagement. Dit kan op 2 manieren.

  1. Door in een capaciteitsbeperkingscontract met ons vast te leggen wanneer en hoe we congestiemanagement toepassen als er congestie optreedt.
  2. Door in een biedplichtcontract voor redispatch vast te leggen dat u gaat handelen op het handelsplatform GOPACS als er congestie optreedt.

Congestion Service Provider

U kunt op 2 manieren handelen op het handelsplatform GOPACS. U kunt zelfstandig handelen of u laat zich vertegenwoordigen door een Congestion Service Provider (CSP) die dit voor u doet.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

We houden u via de nieuwsbrief op de hoogte wanneer u zich kunt aanmelden voor een congestiemanagementcontract en hoe u zich aanmeldt als CSP of aansluit bij een CSP.
U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per maand. Uw e-mailadres wordt alleen hiervoor gebruikt.

In onze privacyverklaring staat hoe Enexis Netbeheer uw persoonsgegevens verwerkt.