Overige kosten

Naast werkzaamheden aan uw aansluiting kunnen wij ook overige werkzaamheden voor u doen. De kosten voor deze werkzaamheden vallen onder overige kosten. Bijvoorbeeld als u wilt dat een Enexis monteur bij de werkzaamheden is van uw meetbedrijf of installateur. Of als wij een storing aan uw eigen installatie helpen oplossen.

Tarieven overige kosten

Aansluiting > 3 X 80 A / > 40 m3/hKosten (excl. BTW)
Toegang verlenen meetbedrijf/installateur *€ 76,00
Uurtarief overdag** voor aanwezigheid monteur Enexis tijdens werkzaamheden meetbedrijf/installateur *€ 76,00
Uurtarief 's avonds** voor aanwezigheid monteur Enexis tijdens werkzaamheden meetbedrijf/installateur *€ 114,00
Uurtarief weekend/feestdagen** voor aanwezigheid monteur Enexis tijdens werkzaamheden meetbedrijf/installateur *€ 152,00
Technisch advies op uw verzoekMaatwerk
Werkzaamheden installatie achter meter op uw verzoekMaatwerk
Voorrijkosten (uurtarief)Maatwerk
Scroll links/rechts voor meer

* Als een meetbedrijf meetgegevens wil opnemen of werkzaamheden wil uitvoeren aan het secundaire gedeelte van de meetinrichting, dan vraagt uw meetbedrijf aan Enexis om toegang te verlenen tot de ruimte. Een ruimte mag namelijk alleen maar betreden worden door een gecertificeerde medewerker. Een medewerker van Enexis blijft dan tijdens de werkzaamheden te plekke. Hiervoor wordt een basistarief in rekening gebracht en de werkelijk ter plaatse bestede uren op basis van uurtarieven (zie tabel hierboven)** Overdag: maandag t/m vrijdag 7.00 tot 21.00 uur. 's Avonds: maandag t/m vrijdag 00.00 t/m 7.00 uur en 21.00 tot 24.00 uur. Feestdagen: 1 januari, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag

Storing aan uw eigen installatie

U heeft een storing gemeld en een Enexis monteur komt de storing oplossen. Deze constateert dat de storing in uw eigen installatie (achter de meter) zit. In dat geval rekenen wij voorrijkosten. Ook als de monteur geen werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Als de storing in ons elektriciteitsnet, de meter of de aansluiting zit, rekenen we geen voorrijkosten. Dan is er namelijk sprake van een storing aan de eigendommen van Enexis Netbeheer.