Voorkom een kapotte hoofdzekering

Naast het onderhouden van het energienet, lossen we ook storingen op. Bijvoorbeeld als een hoofdzekering kapot gaat. Wij vervangen een doorgebrande hoofdzekering 2 keer gratis. Daarna kost het u geld. Om kosten te voorkomen hebben we enkele tips voor u.

Monteur geknield bij meterkast

Oorzaak kapotte hoofdzekering

Is de hoofdzekering doorgebrand? Dan heeft u geen stroom meer en moet onze monteur de zekering vervangen. Een kapotte hoofdzekering komt door overbelasting of kortsluiting in uw eigen installatie. Dit gebeurt wanneer u teveel apparaten die veel verbruiken tegelijk aanzet terwijl uw aansluitwaarde te laag is. Om uw veiligheid te waarborgen brandt dan de hoofdzekering door. Het is belangrijk dat u dit voorkomt.

Tips: voorkom doorbranden

  • Heeft u veel energieslurpende apparaten zoals een wasmachine en vaatwasser? Zet deze dan niet tegelijk aan en vervang ze waar mogelijk voor energiezuinige exemplaren.
  • Heeft een 3-fasenaansluiting? Verdeel dan de stroombelasting meer over de verschillende fasen. Doe dit niet zelf. Vraag een erkend installateur om dit te controleren en aan te passen.
  • Laat uw aansluiting verzwaren. Vraag een verzwaring via onze website aanOp de pagina met tarieven  vindt u de bijbehorende kosten.  Let op! We kunnen de aansluiting alleen verzwaren wanneer uw groepenkast geschikt is voor een zwaardere aansluiting. Vraag een erkend installateur om advies en eventuele aanpassingen te doen.

Wat als het nog eens gebeurt?

Wij vervangen een doorgebrande hoofdzekering 2 keer gratis. Ongeacht of het buiten onze reguliere werktijden is. Brandt uw hoofdzekering nogmaals door? Dan komen we niet meer gratis bij u langs.

  • We vervangen dan de hoofdzekering alleen nog binnen onze reguliere werktijden. Dat is op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur.
  • De eerstvolgende keer betaalt u voorrijkosten voor het vervangen van de doorgebrande hoofdzekering. De hoogte van de voorrijkosten vindt u op de pagina met tarieven