Soorten onderhoudswerkzaamheden 

Enexis Netbeheer onderscheidt diverse soorten onderhoudswerkzaamheden. Voor welke werkzaamheden kunt u onze monteurs of aannemers bij u in de straat of de buurt tegenkomen? 

Enkele voorbeelden van werkzaamheden die we uitvoeren:

 • Netuitbreidingen 
  Enexis is de netbeheerder voor zowel gas als elektriciteit. Wij doen er daarom alles aan om de energie juist en veilig aan te leveren. Om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen, is het soms nodig onze netten in bepaalde gebieden uit te breiden. Op deze manier kan iedereen van een goede energievoorziening genieten.
  Lees meer over uitbreiding van ons net in 2021
 • Onderhoud en reconstructie 
  Om storingen minimaal te houden, voeren wij onderhoud uit aan onze netten en aan aansluitingen. In de meeste gevallen merkt u daar niks van. Soms komt het voor dat u tijdens onze werkzaamheden even geen gebruik kunt maken van elektriciteit of gas. Wij proberen deze tijd zo kort mogelijk voor u te houden. Bovendien brengen wij u dan altijd van onze werkzaamheden op de hoogte.
  Lees meer over Onderhoud gasnet.
  Lees meer over Onderhoud elektriciteitsnet.  
 • Plaatsen of vervangen meters 
  Iedereen met een kleinverbruikaansluiting krijgt vóór 2021 een slimme meter aangeboden. Wanneer u een aanvraag doet voor een nieuwe aansluiting of uw aansluiting wilt laten wijzigen, dan plaatsen wij meteen een slimme meter.
  Lees meer over wanneer de slimme meter bij u geplaatst wordt
 • Inspectie gasleidingen
  Met deze inspectie worden alle hoofdleidingen en de aansluitingen van het aardgasnet door onze medewerkers nagelopen. Wij controleren tijdens een inspectie of ons gasnetwerk en nieuw gelegde leidingen voldoen aan de veiligheidseisen en we controleren of er lekkages zijn. Daarnaast inspecteren we gemelde gasluchtmeldingen.
  Lees meer op Inspectie van de gasleidingen.

Wat merkt u van onze onderhoudswerkzaamheden?

Van onze onderhoudswerkzaamheden merkt u niet altijd wat. De ene keer merkt u er helemaal niets van. Bijvoorbeeld als we werkzaamheden verrichten aan de kabels en leidingen buiten uw woning of bedrijf.  Maar het kan ook zijn dat we bij u in de woning moeten zijn. Soms moeten we bijvoorbeeld in de meterkast in uw woning of bedrijf zijn. In andere gevallen moeten wij tijdelijk de energie onderbreken. Wat het ook is, als u iets merkt van onze onderhoudswerkzaamheden, ontvangt u vooraf een brief hierover.

Was dit antwoord nuttig?