Gasstoring in Rijckholt

In Rijckholt is op 4 juni een storing ontstaan in de gasleiding. Via dit nieuwsbericht houden wij u op de hoogte van de situatie.

Update: dinsdag 13 juni 2023

In Rijckholt in Zuid-Limburg hebben alle klanten weer gas. Vorige week zondag ontstond er een storing in de gasleiding na een lekkage in de waterleiding. Zo’n 120 woningen hadden hierdoor geen gas.

Nu alle leidingen schoon en veilig zijn, komen we langs de deuren om uw leiding te ontluchten. Was u niet thuis toen wij langskwamen? Dan heeft u waarschijnlijk een niet-thuisbrief ontvangen. We vragen u zo snel mogelijk contact op te nemen via: 0800-9009.

Dat de gasvoorziening helemaal is hersteld, betekent niet dat de werkzaamheden ook zijn afgerond. Op sommige plekken zullen nog wat herstelwerkzaamheden nodig zijn, maar hier zal u weinig hinder van ondervinden.

We begrijpen dat de storing de afgelopen week tot ongemak heeft geleid. Hiervoor onze excuses.

Volg @EnexisStoringen op Twitter voor de meest actuele status.

Update: donderdag 8 juni 2023

Gisteren en vandaag zijn er ruim 75 woningen weer aangesloten op het gasnetwerk. Ongeveer 45 woningen hebben op dit moment nog geen gas.

Wat gebeurt er nu?

Het schoonmaken van de gasleidingen kost veel tijd. Naast water zit er ook modder in de gasleiding. Er wordt met camera’s gekeken waar de modder in de gasleidingen zit en met zuigwagens worden de leidingen leeggezogen. Komende dagen gaan we verder met deze werkzaamheden. Zondag wordt er niet gewerkt, onder andere door een processie die dan plaatsvindt in Rijckholt.

Wanneer zijn de reparatiewerkzaamheden klaar?

We hopen woensdag  alle woningen weer te hebben aangesloten op het gasnetwerk. Bewoners kunnen de komende dagen gebruik blijven maken van de douchevoorzieningen in de buurt. Daarnaast kunnen bewoners een warme maaltijd bestellen op kosten van Enexis.

Nieuwsbericht zondag 4 juni 2023

In Rijckholt hebben zo’n 120 woningen geen gas, door een storing in de gasleiding. Vanwege de omvang van de herstelwerkzaamheden, hebben deze woningen zeker tot en met morgen geen gas.

Wat is er aan de hand?

Door een kapotte waterleiding is er water in onze gasleiding gekomen. Wanneer er water in de leiding zit, kan er geen gas meer doorheen. Daarom moeten we het water uit de gasleidingen halen. Vanaf morgen beginnen we met het schoonmaken van de leidingen. Hierbij zuigen we met een vacuümwagen het water uit de leidingen.

Ruikt u gas of heeft u geen gas?

Als u gas ruikt of geen gas heeft draai dan de hoofdgaskraan dicht en bel ons direct. Dit kan 24/7 op ons Storingsnummer 0800 9009. Volg @EnexisStoringen op Twitter voor de meest actuele status.