Verwijderen gasaansluiting vanaf half 2023 verplicht

Steeds meer bedrijven elektrificeren hun proces en/of pand en laten het gas afsluiten. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten de werkwijze voor het afsluiten en verwijderen van gasaansluitingen bij alle netbeheerders hetzelfde te maken. Dus vanaf half 2023 verwijderen we gasleidingen altijd na opzegging van een aansluit- en transportovereenkomst.

Wat betekent dit voor u?

Wilt u vanaf half 2023 geen gasaansluiting meer en zegt u uw aansluit- en transportovereenkomst (ATO) op? Dan verwijderen wij uit veiligheid de gasleiding. Hiervoor maken we met u een afspraak. Voor het verwijderen van de gasleiding betaalt u niets.

Hoe werkt het nu (nog)?

Wilt u op dit moment geen gasaansluiting meer? Dan kunt u bij ons kiezen welke verwijderproducten u tegen betaling laat uitvoeren. Als u er voor kiest om de gasleiding niet te laten verwijderen, kan er gasdruk in de leiding blijven staan die niet actief gecontroleerd wordt. Dit kan veiligheidsrisico's met zich meebrengen.