Voorkom afsluiting van uw energie

De overheid heeft gewerkt aan een prijsplafond om de stijgende energierekeningen betaalbaar te houden. Zij willen dat deze winter niemand afgesloten wordt. Helaas is dit niet zo simpel. Als u geen energiecontract heeft, zijn we wettelijk verplicht om uw elektriciteits- en/of gasaansluiting af te sluiten.

Wanneer sluiten wij uw energie af?

  • Heeft u geen energiecontract of bezit u een leegstaand pand zonder energiecontract? Dan zijn wij wettelijk verplicht om uw elektriciteit- en/of gasaansluiting af te sluiten. 
  • Als er sprake is van fraude of een onveilige situatie, dan sluiten wij de aansluiting ook af. Dit doen we om ons energienet veilig en betrouwbaar te houden.

Neem contact op met uw energieleverancier

Heeft u een brief van ons ontvangen dat uw elektriciteit- en/of gasaansluiting binnenkort wordt afgesloten? Neem dan direct contact op met uw energieleverancier om afsluiting te voorkomen. Heeft u geen energiecontract? Dan is het ook belangrijk dat u zo snel mogelijk een energieleverancier zoekt en een contract afsluit. 

Afsluiten van energie is geen oplossing

Heeft u eventuele betalingsproblemen? Het afsluiten van uw elektriciteits- en/of gasaansluiting lijkt dan misschien een oplossing. Alleen kost het afsluiten en het opnieuw aansluiten ook geld. Bekijk de tarieven. Bespreek daarom betalingsproblemen op tijd met uw energieleverancier.