Gasstoring Heerlen: gasvoorziening alle woningen hersteld

Update 13-5-2022

Alle ruim 250 woningen in Heerlen die vorig weekend werden getroffen door een gasstoring zijn vrijdag 13 mei weer voorzien van gas. De afgelopen week is hard gewerkt aan het herstel. Ieder dag zijn woningen in delen van het gebied opnieuw aangesloten. Voor de laatste bewoners die nog geen gas hadden, is de gasvoorziening vandaag door Enexis Netbeheer hersteld.

Dat de gasvoorziening helemaal is hersteld, betekent niet dat de werkzaamheden ook zijn afgerond. In sommige delen van gasleidingen in de wijk zit nog water. Deze leidingen worden vanaf maandag ontwaterd. Ook andere herstelwerkzaamheden zullen na het weekend nog verdergaan. Mogelijk dat sommige woningen tijdens die werkzaamheden tijdelijk van het gas af moeten. Bewoners zullen daar dan na het weekend persoonlijk over worden geïnformeerd door onze collega’s in de wijk.

Ontluchten

Als alle leidingen schoon en veilig zijn, komen we langs om de leidingen te ontluchten. Hiervoor dienen bewoners thuis te zijn. Bent u niet thuis, dan krijgt u een brief van ons. We vragen u hierin zo snel mogelijk contact op te nemen met 0800-9009. Ook voor overige vragen over het verloop en herstel van deze gasstoring kunt u terecht bij dit nummer.

Volg
@EnexisStoringenop Twitter voor de meest actuele status.

 

 

 

Update 12-5-2022

Van de 252 woningen die vorig weekend getroffen zijn door de gasstoring in Heerlen, zijn er nu ongeveer 20 die nog geen gas hebben. Onze inzet is erop gericht om ook deze huizen voor het weekend weer aan te sluiten. Dat betekent dat donderdagavond en vrijdag de herstelwerkzaamheden door Enexis Netbeheer onverminderd doorgaan.

Aan Weltertuijnstraat zijn we donderdag bezig geweest met het ontwateren van de volgestroomde leidingdelen. Dat is gelukt zodat we verwachten ook daar morgen de 11 woningen zonder gas in die straat weer te kunnen aansluiten.

De leiding aan de Frankenlaan is weer in bedrijf en we zijn vanavond nog bezig met het herstellen van de gasvoorziening bij nog een aantal flatwoningen. Datzelfde geldt voor een aantal huizen aan een gedeelte van de Pijnsweg richting de Smidserweg. Ook in dat gebied hebben we vandaag water uit leidingen verwijderd en ontlucht.

Douchevoorziening

Bewoners die nog geen gas hebben, kunnen ook nu nog tussen 10.30 uur en 21.00 uur gebruik maken van de douchefaciliteiten in sportcomplex A Gene Bek. Ook Voetbalclub Bekkerveld stelt kleedkamers beschikbaar om te douchen.

Ontluchten

Als alle leidingen schoon en veilig zijn, komen we langs om de leidingen te ontluchten. Hiervoor dienen bewoners thuis te zijn. Bent u niet thuis, dan krijgt u een brief van ons. We vragen u hierin zo snel mogelijk contact op te nemen met 0800-9009. Ook voor overige vragen over het verloop en herstel van deze gasstoring kunt u terecht bij dit nummer.

We hopen op uw medewerking en uw begrip. Onze excuses voor het ongemak.

Volg
@EnexisStoringenop Twitter voor de meest actuele status.

 

 

Update 11-5-2022

In Heerlen hebben we vandaag weer flinke vooruitgang geboekt in het herstel van de gasleidingen. Zo zijn de woningen aan de gehele Prof. Van Itersonstraat weer voorzien. De werkzaamheden aan de Jos Habetsstraat zijn ook in de afrondende fase. De hoofdleiding is daar in bedrijf. Alle aansluitingen worden vandaag nog gecontroleerd zodat morgen de gasvoorziening daar kan worden hersteld.

Aan de Dr. IR. Ross van Lennepstraat is een 5-tal woningen momenteel gasloos. Vanwege de benodigde schoonmaakwerkzaamheden aan de leidingen is het noodzakelijk om morgen 24 andere woningen in die straat tijdelijk van het gas af te sluiten. De bewoners van deze huizen zijn hierover per brief geïnformeerd.

In de Frankenlaan, de Pijnsweg en de Weltertuijnstraat zullen ook donderdag nog grond- en schoonmaakwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Het herstel van de gasvoorziening zal daar helaas nog wat langer duren.

We zijn donderdag 12 mei weer met verschillende teams van in totaal zo’n 35 medewerkers in touw om ervoor te zorgen dat we de herstelwerkzaamheden zo snel als mogelijk kunnen uitvoeren.

Douchevoorziening

Bewoners die geen gas hebben tussen 10.30 uur en 21.00 uur kunnen gebruik maken van de douchefaciliteiten in sportcomplex A Gene Bek. Ook Voetbalclub Bekkerveld stelt kleedkamers beschikbaar om te douchen.

Om het gas weer veilig door de leidingen te kunnen laten lopen, vragen we klanten per brief om – als zij dit nog niet hebben gedaan - zo snel mogelijk de gaskraan bij de gasmeter dicht te draaien. Dit tot nader bericht.

Ontluchten

Als alle leidingen schoon en veilig zijn, komen we langs om de leidingen te ontluchten. Hiervoor dienen klanten thuis te zijn. Bent u niet thuis, dan krijgt u een brief van ons. We vragen u hierin zo snel mogelijk contact op te nemen met 0800-9009. Ook voor overige vragen kunt u terecht bij dit nummer.

We hopen op uw medewerking en uw begrip. Onze excuses voor het ongemak.

Volg
@EnexisStoringenop Twitter voor de meest actuele status.

Update 10-5-2022

Vanmiddag hebben we daar alle 28 resterende aansluitingen weer kunnen voorzien van gas. Ook aan de Prof. Van Itersonstraat II zijn 11 aansluitingen weer in gebruik genomen.

Het deel van de Van Itersonstraat dat momenteel nog niet is voorzien van gas, zal morgen worden ontlucht en in gebruik worden genomen. De leidingen daar zijn vandaag schoongemaakt zodat we morgenochtend de resterende woningen in die straat weer van gas kunnen voorzien. Datzelfde geldt voor de woningen aan de Ir. Bungenstraat. We verwachten ook de woningen aan de Frankenlaan morgen weer van gas te kunnen voorzien. Daar doen we eerst nog een controle van aansluitingen.

In de Habetsstraat, de Pijnsweg en de Weltertuijnstraat vinden ook morgen nog grondwerkzaamheden plaats. Het herstel van de gasvoorziening zal daar nog langere tijd in beslag gaan nemen.

Douchevoorziening

Ook voor vandaag geldt dat bewoners die geen gas hebben tussen 10.30 uur en 21.00 uur gebruik kunnen maken van de douchefaciliteiten in sportcomplex A Gene Bek. Ook Voetbalclub Bekkerveld stelt kleedkamers beschikbaar om te douchen.

Om het gas weer veilig door de leidingen te kunnen laten lopen, vragen we klanten per brief om – als zij dit nog niet hebben gedaan - zo snel mogelijk de gaskraan bij de gasmeter dicht te draaien. Dit tot nader bericht.

Ontluchten

Als alle leidingen schoon en veilig zijn, komen we langs om de leidingen te ontluchten. Hiervoor dienen klanten thuis te zijn. Bent u niet thuis, dan krijgt u een brief van ons. We vragen u hierin zo snel mogelijk contact op te nemen met 0800-9009. Ook voor overige vragen kunt u terecht bij dit nummer.

We hopen op uw medewerking en uw begrip. Onze excuses voor het ongemak.

Volg
@EnexisStoringenop Twitter voor de meest actuele status.