monteur met slimme meter

Wanneer komt de slimme meter?

Sinds 2015 zijn de Nederlandse netbeheerders bezig met het plaatsen van gratis slimme meters. Dat doen we per regio, wijk of buurt. Op de meeste adressen hangen  inmiddels slimme meters. Per januari 2021 moeten de bewoners van 90.000 adressen in Enexis-gebied de slimme meter nog aangeboden krijgen. Door de coronamaatregelen is dat niet gebeurd in 2020.

Aankondiging vooraf

2 weken voor wij bij u langskomen, krijgt u van ons een brief met meer informatie over de slimme meter. Een week van tevoren krijgt u een brief met een afspraak.
Meer over slimme meter wisselen bij u thuis.

Slimme meter aanvragen

Wilt u een slimme meter hebben en wilt u daarom weten wanneer uw buurt of wijk op onze planning staat? Wij weten helaas niet langer dan 2 weken van tevoren dat we een slimme meter zullen aanbieden op een specifiek adres. Op de pagina slimme meter aanvragen leest u in welke gevallen u zelf een slimme meter kunt aanvragen en wanneer dit niet nodig is.

Meterwissel bij werkzaamheden

In sommige gevallen krijgt u buiten de regioplanning van Enexis Netbeheer om al een slimme meter aangeboden. Bijvoorbeeld als blijkt dat uw meter niet meer goed werkt of niet meer aan de huidige eisen voldoet. Bij nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten installeert Enexis Netbeheer ook meteen slimme meters.

Overgeslagen?

Hangt er bij uw buren al wel een slimme meter maar bij u nog niet? Dit kan het geval zijn:

  • Als de vorige bewoner van uw woning de slimme meter heeft geweigerd. U kunt dan via het formulier een slimme meter aanvragen. U betaalt een deel van de plaatsingskosten.
  • Als het plaatsen van de slimme meter in uw meterkast (nog) niet goed mogelijk is, bijvoorbeeld om technische redenen. Het kan zijn dat we dit probleem niet bij u thuis hebben geconstateerd maar bij iemand met hetzelfde type woning. Deze adressen zijn onderaan de planning van Enexis Netbeheer gezet.

Grove planning Enexis Netbeheer

Wij werken met een grove planning om de slimme meter te plaatsen bij alle huishoudens in ons verzorgingsgebied. We plannen elk kwartaal verschillende postcodegebieden in. Wilt u weten hoe ver we zijn met het plaatsen? In ons planningsoverzicht staat de grove kwartaalplanning en kunt u zien waar wij al slimme meters hebben aangeboden. Inmiddels hebben wij ruim een miljoen slimme meters geplaatst.