Afbeelding slimme meter

Een slimme meter aanvragen

Wilt u een slimme meter aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. We plaatsen altijd een slimme meter voor stroom én gas, tenzij er geen gasmeter in uw woning aanwezig is of het plaatsen technisch niet mogelijk is. Als u zelf een slimme meter aanvraagt, is in de meeste gevallen een deel van de kosten voor het plaatsen van de meter voor uw eigen rekening.

Let op: vertraging door coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen hebben wij vertraging opgelopen met het wisselen van energiemeters. Het kan daarom wat langer duren voordat u bericht van ons krijgt met een afspraakvoorstel om de meter(s) te wisselen.

Vraagt u een slimme meter aan in verband met het verdwijnen van het TF-signaal?

Onze aannemer neemt zo snel mogelijk na uw aanvraag telefonisch of per brief contact met u op met een afspraakvoorstel. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij vertraging opgelopen met het wisselen van energiemeters. Het kan daarom wat langer duren voordat bericht krijgt. U krijgt het afspraakvoorstel minimaal 1 week vóórdat de meterwissel plaatsvindt. Komt de voorgestelde afspraak niet uit? Dan kunt u deze online of telefonisch via de aannemer verzetten. Hebben we de meter niet vóór 1 juli gewisseld? Dan wordt uw meterwissel na die datum alsnog ingepland en gratis uitgevoerd. U kunt tot 1 september 2021 gratis een slimme meter(s) aanvragen i.v.m. het uitzetten van TF-signaal. 

Aanvraag voor meerdere adressen

Indien u als MKB-er of zakelijke onderneming voor meer dan 10 adressen een slimme meter wilt aanvragen, gebruik dan ons formulier voor meervoudige aanvraag.

Vraag een slimme meter aan

Wij verzoeken u uw gegevens zo volledig en correct mogelijk in te vullen. Deze gegevens worden door Enexis in vertrouwen behandeld en uitsluitend gebruikt voor interne doeleinden.

Aansluitadres

Indien van toepassing

KvK uitleg
zonder spaties
Aansluitingsgegevens elektriciteit
Aansluitingsgegevens gas
Aansluitingsgegevens algemeen
Factuuradres

Indien van toepassing

zonder spaties
Opmerkingen
Algemene voorwaarden