Flexoplossingen: wat doen wij?

We breiden onze netten uit, denken na over slimme manieren om ons net optimaal te benutten en hebben aandacht voor goede wet- en regelgeving. Zo werken we hard aan het elektriciteitsnet van de toekomst. Lees hier verder.

Structurele netuitbreiding

We breiden op veel plekken het elektriciteitsnet uit. Hierbij leggen we bijvoorbeeld meer en dikkere kabels in de grond, breiden we verdeelstations uit en bouwen we nieuwe stations. Zo realiseren we nieuwe en grotere aansluitingen. Hoelang het duurt om het netwerk uit te breiden, is onder andere afhankelijk van hoe groot de uitbreidingen zijn.

Transformatorhuisje in wijk

Maximale uit het net halen

We onderzoeken hoe we het maximale uit het huidige elektriciteitsnet halen, zoals uit kabels of transformatoren. Hierdoor is ook gedurende de dag meer vermogen te transporteren en zijn meer klanten aan te sluiten. Ook wordt schaarste hierdoor uitgesteld of voorkomen.

Data delen

Vooral voor collectieve oplossingen is het belangrijk dat klanten met elkaar samenwerken. We werken aan het delen van netgegevens en meetdata. Hiermee kunt u collectieve verbruikersprofielen en analyses maken voor het kiezen van de beste oplossing in uw situatie.

Beleidsaanpassingen

Voor sommige toepassingen moeten wetten en regels worden aangepast. Zoals voor een Groeps-Aansluit- en Transportovereenkomst (ATO) of non-firm ATO. Het gaat dan om nieuwe contractvormen waarbij klanten (extra) transportcapaciteit krijgen op momenten dat er ruimte is. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekijkt welke beleidsregels nodig zijn om dit soort toepassingen mogelijk te maken.