Transportindicatie aanvragen voor SCE

Wilt u bijdragen aan de energietransitie en energie terugleveren aan het elektriciteitsnet? Dan kunt u een subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als u een aanvraag voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) indient, heeft u een transportindicatie nodig. Dit document kunt u bij ons aanvragen.

Subsidieregeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

SCE van de RVO is voor energiecoöperaties en verenigingen van eigenaren die duurzame energie willen opwekken op een grootverbruikaansluiting, zoals zonne-energie, windenergie of waterkracht. Kijk voor meer informatie over subsidierondes en het aanvragen van deze subsidie op de website van de RVO.

Transportindicatie is geen reservering transportcapaciteit

Heeft u van ons een transportindicatie ontvangen? Dan is het belangrijk dat u ook een aanvraag voor het terugleveren van energie indient. De transportindicatie is geen harde capaciteitscontrole. Als een andere partij ons in de tussentijd eerder opdracht geeft voor het terugleveren van energie, kan het zijn dat de ruimte op het elektriciteitsnet is vergeven. De netcapaciteit in de transportindicatie wordt niet voor u gereserveerd. Vraag daarom altijd, nadat de subsidie is toegekend, het voor uw project benodigde terugleververmogen en/of de offerte voor een aansluiting aan. 

Transportindicatie is 4 weken geldig

De transportindicatie die u van ons ontvangt, is 4 weken geldig. De RVO neemt geen verlopen transportindicaties in behandeling. Zorg daarom dat u binnen 4 weken, nadat u een transportindicatie heeft gekregen, uw aanvraag voor SCE indient. 

Heeft u een afwijzing gekregen, maar bent u wel in het bezit van een geldige offerte of heeft u een overeenkomst met teruglevercapaciteit? Dan ontvangt u binnen 48 uur alsnog een transportindicatie.