Af- en heraansluiten van een grootverbruikaansluiting

Gaat u uw zakelijke gasaansluiting (groter dan 40 m³ per uur) of elektriciteitsaansluiting (groter dan 3 x 80 ampère) lange tijd niet gebruiken? Dan kunt u deze laten afsluiten. U kunt dan geen energie meer afnemen maar uw aansluiting blijft wel liggen. Op een later moment kunt u ons vragen om heraansluiting.

Afsluiten

Kies welke grootverbruikaansluiting(en) u wilt laten afsluiten. 

Eenmalige kosten afsluiten

Voor onze werkzaamheden betaalt u eenmalig afsluitkosten. Als u het aanvraagformulier invult, ziet u ook wat het afsluiten van uw aansluiting kost.

Maandelijkse kosten na afsluiting

Omdat uw aansluiting blijft liggen, houdt u uw overeenkomst met ons. Voor beheer en onderhoud blijft u ons maandelijks een vast bedrag betalen.

Wat u niet moet vergeten

Wordt uw aansluiting afgesloten? Neem dan zelf contact op met uw energieleverancier en meetbedrijf over de contracten die u met deze partijen hebt.

Verschil verwijderen en afsluiten

De eenmalige kosten voor het verwijderen van een aansluiting zijn hoger dan voor afsluiten, maar na een verwijdering betaalt u geen maandelijkse kosten meer. Bij een verwijdering halen wij de hele aansluiting weg. Als u dan later opnieuw gas of elektriciteit wilt afnemen, moet u een nieuwe aansluiting aanvragen.

Heraansluiten

Is de aansluiting afgesloten van elektriciteit of gas en wilt u opnieuw energie afnemen? Bel onze Klantenservice via 088 857 22 22. We nemen uw situatie en wensen door en leggen uit wat u moet regelen. Voordat u een aanvraag voor heraansluiting kunt indienen, moet u in elk geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Energiecontract
  Op het moment van de aanvraag hebt u een contract afgesloten bij een energieleverancier. Dit contract moet zijn ingegaan op het moment dat wij u komen heraansluiten.
 • Meetcontract
  Op het moment van de aanvraag hebt u een contract afgesloten bij een meetbedrijf. Dit contract moet zijn ingegaan op het moment dat wij u komen heraansluiten
 • Ondertekende overeenkomst
  Voor uw aansluiting moet u een aansluit- en transportovereenkomst met ons hebben afgesloten. Als een ondertekende overeenkomst ontbreekt in onze administratie, vragen wij u alsnog om uw handtekening.
 • Geen openstaande facturen
  Alleen als u al onze facturen hebt betaald, kunt u opdracht geven voor heraansluiting. Betaal dus alle openstaande facturen.

Voldoet u aan alle voorwaarden, dan kunt u ons telefonisch vragen om heraansluiting. Onze minimale doorlooptijd is 5 werkdagen.

Kosten heraansluiten

U vindt de kosten voor heraansluiten op onze website.

Afsluiten kleinverbruikaansluiting

Kleinverbruikaansluitingen zijn een elektriciteitsaansluitingen tot en met 3 x 80 ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40 m³ per uur. Alles over het wijzigen van een kleinverbruikaansluiting vindt u op Aansluiting wijzigen bij u thuis.