N342 Denekamp Oldenzaal uitbreiding middenspanningsnet

Enexis Netbeheer is gestart met werkzaamheden langs de provinciale weg N342 tussen Denekamp en Oldenzaal. Hier wordt gewerkt aan de aanleg van nieuwe kabels in de grond om het middenspanningsnet te versterken. De Provincie Overijssel, de gemeente Oldenzaal, de Gemeente Losser en de gemeente Dinkelland, hebben toestemming gegeven om de werkzaamheden uit te voeren.  

 

Pagina laatst bijgewerkt op: 17 april 2024, 09:51

 • Verwachte startdatum

  1 april 2024
 • Verwachte einddatum

  1 november 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Steeds meer bedrijven zijn duurzaam bezig en willen energie terugleveren. Daardoor is er steeds meer vraag naar ruimte op het elektriciteitsnet, die ruimte is er alleen steeds minder en daardoor kan de stroom niet altijd teruggeleverd worden. Enexis Netbeheer werkt hard aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Dit doet zij onder andere door het aanleggen van sterkere kabels. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Denekamp
 • Omgeving

  Oldenzaal
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Van Gelderen
Loading Map

Werkzaamheden

In week 14 is aannemer Van Gelder, in opdracht van Enexis Netbeheer, gestart met boorwerkzaamheden over een lengte van 11 kilometer. Er komen buizen in de grond te liggen waar de kabels in komen. Na de zomer trekt aannemer Van Gelder op hun plaats. Al met al is het een ingewikkelde klus met veel werk.  Alle werkzaamheden zijn rond november 2024 afgerond.

Mogelijke overlast

Hoewel Enexis probeert de overlast tot een minimum te beperken, zijn wegafzettingen in het werkgebied, omleidingen en snelheidsbeperkingen niet uit te sluiten. De snelheidsbeperkingen zorgen er niet alleen voor dat medewerkers veilig kunnen werken. Maar hebben ook te maken met de uitstoot van stikstof in het Natura 2000-gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden.  


Werken in een Natura 2000 gebied

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn machines nodig en komt er, naast de uitstoot van het normale wegverkeer, meer stikstof vrij. Om te zorgen dat er niet teveel stikstof vrij komt en dus alle uitstoot binnen de wettelijke normen blijft, is het nodig om de snelheid op het traject en tijdens de werkzaamheden te beperken van 80 naar 50 km per uur.