Valkenswaard - uitbreiding energienet Kerkakkers

De komende periode werkt Enexis Netbeheer aan een toekomstbestendig elektriciteitsnet in de wijk Kerkakkers in Valkenswaard. Wij plaatsen daarom twee elektriciteitshuisjes (ook wel netstations genoemd) in deze wijk. Ook leggen we nieuwe elektriciteitskabels aan.

Pagina laatst bijgewerkt op: 9 april 2024, 13:50

 • Verwachte startdatum

  29 februari 2024
 • Verwachte einddatum

  31 augustus 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  De elektriciteitskabels in deze wijk hebben niet meer voldoende capaciteit. De kabels zijn rond 1960 aangelegd en daardoor verouderd. Steeds meer woningen worden in een snel tempo voorzien van zonnepanelen, warmtepompen, elektrische kooktoestellen of laadpalen. Om de elektriciteitslevering ook in deze omgeving betrouwbaar en veilig te houden, breiden we het energienet uit. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Valkenswaard
 • Omgeving

  Kerkakkers
 • Provincie

  Noord-Brabant
 • Betrokken partijen

  Hurkmans
Loading Map

Werkzaamheden

 Aannemer Hurkmans voert de uitbreiding van het elektriciteitsnet in opdracht van Enexis uit. Zij starten in week 17 (de week van 22 t/m 26 april) van 2024 met de werkzaamheden bij u in de buurt.

De nieuwe elektriciteitshuisjes worden in de Le Sage ten Broekstraat geplaatst, ter hoogte van de te vervangen elektriciteitskasten, aan het uiteinde van de Pater Rijkenstraat en Mr. van Sonstraat. Op bijgevoegd kaartje ziet u waar de elektriciteitshuisjes komen (rode vakjes), de kabelwerkzaamheden plaatsvinden (rode lijnen) en het tijdelijke parkeerterrein (blauw vakje) wordt gerealiseerd. 

Volgorde werkzaamheden:
De werkzaamheden starten in de Le Sage ten Broekstraat. 
In de tweede fase vinden de werkzaamheden plaats richting de Mr. van Sonstraat en de Pater van den Elsenstraat. 
In de derde fase vinden de werkzaamheden plaats in het eerste deel van de Pater Rijkenstraat (vanaf de Le Sage ten Broekstraat), de Dr. J. van Beurdenstraat en de Hubert van Nispenstraat.

De nieuwe netstations zijn 3.20 bij 1.60 meter (lxb) en krijgen de kleur groen (RAL 6009). De stations zijn 2.06 meter hoog.

 

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. Dit kan soms voor enige (geluids)overlast zorgen. 

Bereikbaarheid woningen
Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch moeten wij u af en toe storen. Helaas is dit onvermijdelijk. Enkele straten worden op verschillende momenten tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. We zorgen ervoor dat uw woning of grond altijd te voet bereikbaar blijft.

Verkeersmaatregelen
Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, nemen wij verkeersmaatregelen en plaatsen wij omleidingsborden. Mocht u tijdelijk niet met de auto bij uw woning kunnen komen, dan vragen we u in de omliggende straten te parkeren of op het door de gemeente aangewezen tijdelijke parkeerterrein, zoals aangegeven op de afbeelding hierboven. 

Mocht uw straat tijdelijk zijn afgesloten op het moment dat uw huis- en tuinafval opgehaald wordt, kunt u de containers op de dichtstbijzijnde hoek zetten van de straat die op dat moment wel toegankelijk is.

Stroomonderbreking
Mocht er sprake zijn van een tijdelijke stroomonderbreking tijdens de werkzaamheden, dan wordt u hierover apart geïnformeerd. 
 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mailbericht naar de omgevingsmanager van dit project: roos.de.voogd2@enexis.nl.