Valkenswaard: uitbreiding energienet Kerkakkers

De komende periode werkt Enexis Netbeheer aan een toekomstbestendig elektriciteitsnet in de wijk Kerkakkers in Valkenswaard. Wij plaatsen daarom twee elektriciteitshuisjes (ook wel netstations genoemd) in deze wijk. Ook leggen we nieuwe elektriciteitskabels aan.

Pagina laatst bijgewerkt op: 11 juni 2024, 15:23

 • Verwachte startdatum

  29 februari 2024
 • Verwachte einddatum

  31 augustus 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  De elektriciteitskabels in deze wijk hebben niet meer voldoende capaciteit. De kabels zijn rond 1960 aangelegd en daardoor verouderd. Steeds meer woningen worden in een snel tempo voorzien van zonnepanelen, warmtepompen, elektrische kooktoestellen of laadpalen. Om de elektriciteitslevering ook in deze omgeving betrouwbaar en veilig te houden, breiden we het energienet uit. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Valkenswaard
 • Omgeving

  Kerkakkers
 • Provincie

  Noord-Brabant
 • Betrokken partijen

  Hurkmans
Loading Map

Werkzaamheden

Aannemer Hurkmans voert de uitbreiding van het elektriciteitsnet in opdracht van ons uit. Zij zijn in april gestart met de werkzaamheden bij u in de buurt. Door de weersomstandigheden van de afgelopen periode hebben we enige vertraging opgelopen. We zetten extra materieel en werkploegen in om de vertraging tot slechts enkele weken te beperken.

De nieuwe elektriciteitshuisjes in de Le Sage ten Broekstraat, aan het uiteinde van de Pater Rijkenstraat en Mr. van Sonstraat worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het extra parkeerterrein, dat toegewezen is door de gemeente, is tot half juni beschikbaar. Daarna wordt op die plek een tent opgebouwd voor de jaarlijkse bloemencorso en vragen we u in de omliggende straten te parkeren.

De elektriciteitshuisjes hebben nu nog witte deuren, maar die worden uiteindelijk groen gemaakt. Zo vormen ze één geheel en gaan ze op in de groenstrook.

Volgorde werkzaamheden:

- De werkzaamheden zijn gestart in de Le Sage ten Broekstraat. De nieuwe kabels zijn aangebracht. De stratenmaker is begonnen met het herstellen van de straat.
- In de tweede fase vinden de werkzaamheden plaats richting de Mr. van Sonstraat en de Pater van den Elsenstraat. Op dit moment liggen deze straten open. We leggen en monteren nieuwe kabels en herstellen daarna de straat.
- In de derde fase vinden de werkzaamheden plaats in het eerste deel van de Pater Rijkenstraat (vanaf de Le Sage ten Broekstraat), de Dr. J. van Beurdenstraat en de Hubert van Nispenstraat. In de komende weken maken we de straten open, leggen en monteren nieuwe kabels en herstellen de straat.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. Dit kan soms voor enige (geluids)overlast zorgen. 

Bereikbaarheid woningen

Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch moeten wij u af en toe storen. Helaas is dit onvermijdelijk. Enkele straten worden op verschillende momenten tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. We zorgen ervoor dat uw woning of grond altijd te voet bereikbaar blijft.

Verkeersmaatregelen

Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, nemen wij verkeersmaatregelen en plaatsen wij omleidingsborden. Mocht u tijdelijk niet met de auto bij uw woning kunnen komen vanwege een parkeerverbod, dan vragen we u in de omliggende straten te parkeren.

Mocht uw straat tijdelijk zijn afgesloten op het moment dat uw huis- en tuinafval opgehaald wordt, kunt u de containers op de dichtstbijzijnde hoek zetten van de straat die op dat moment wel toegankelijk is.

Stroomonderbreking

Mocht er sprake zijn van een tijdelijke stroomonderbreking tijdens de werkzaamheden, dan wordt u hierover apart geïnformeerd. 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mailbericht naar de omgevingsmanager van dit project: roos.de.voogd2@enexis.nl.