Den Bosch: uitbreiding elektriciteitsnet De Donk

Pagina laatst bijgewerkt op: 15 juli 2024, 16:57

 • Verwachte startdatum

  2 juli 2024
 • Verwachte einddatum

  Nog niet bekend
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Het uitbreiden en verzwaren van het energienet is noodzakelijk om de toenemende vraag naar elektriciteit nu én in de toekomst aan te kunnen. Lees meer over waarom plaatsen we nieuwe elektriciteitshuisjes?
 • Plaats

  's-Hertogenbosch
 • Omgeving

  De Donk
 • Provincie

  Noord-Brabant
 • Betrokken partijen

  Timmermans
Loading Map

Waarom plaatsen we nieuwe elektriciteitshuisjes?

Huishoudens maken steeds meer gebruik van het energienet. Denk hierbij aan zonnepanelen, een warmtepomp en een laadpaal voor het opladen van de elektrische auto. Met de plaatsing van deze elektriciteitshuisjes zorgen wij ervoor dat het energienet in uw buurt de vraag naar elektriciteit nu én in de toekomst aankan. Zo houden we de energievoorziening betrouwbaar en veilig. 

Vanuit de elektriciteitshuisjes leggen we diverse nieuwe elektriciteitskabels aan. Hiervoor zijn graafwerkzaamheden nodig. Als voorbereiding hierop worden eerst de elektriciteitshuisjes geplaatst. 

Waar komen de elektriciteitshuisjes?

Enexis heeft samen met diverse afdelingen binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch gekeken naar geschikte locaties voor de nieuwe elektriciteitshuisjes. De keuze voor een locatie is zorgvuldig gemaakt. Door de technische eisen zijn er vaak weinig geschikte plekken. De focus ligt vooral op locaties in de openbare ruimte en groenstroken, waar de elektriciteitshuisjes zo min mogelijk opvallen. Mensen die in de directe nabijheid van een nieuw elektriciteitshuisje wonen, zijn hierover apart geïnformeerd. De uiteindelijke locaties zijn zichtbaar op bovenstaande kaart (rode blokjes). Vanuit deze locaties kunnen we de netcapaciteit in uw buurt goed verdelen.

Achtste Donk: 

in de groenstrook langs het wandelpad, aan de achterkant van de woningen aan de Negende Donk 93 t/m 103

Negende Donk:

ter hoogte van de huidige fietsenrekken bij het speelveldje aan de Negende Donk, aan de achterkant van de woningen aan de Zevende Donk 30 t/m 36

Zesde Donk:

in de groenstrook aan de achterkant van de parkeerplaatsen aan de Zesde Donk, ter hoogte van de schuttingen van het appartementencomplex Zesde Donk 63 t/m 81

Vijfde Donk:

aan het voetpad in de groenstrook tussen de Vijfde Donk 63 en 71, achter het huidige gasstation van Enexis

Derde Donk:

in de groenstrook naast de woning aan de Derde Donk 55

Donkse Dreef:

in de groenstrook langs het wandelpad en de greppel, naast de woning aan de Donkse Dreef 51
in de groenstrook ter hoogte van de woning aan de Donkse Dreef 71, langs het wandelpad
in de groenstrook langs het wandelpad, naast de woning aan de Ploossche Hof 2

Ploossche Hof:

in de groenstrook langs het wandelpad, achter de woningen aan de Eerste Donk 49 en 51

Werkzaamheden

Vanuit de elektriciteitshuisjes leggen we diverse nieuwe elektriciteitskabels aan. Hiervoor zijn graafwerkzaamheden nodig. Als voorbereiding hierop worden eerst de elektriciteitshuisjes geplaatst. De graafwerkzaamheden voor de kabels en leidingen worden gepland na het plaatsen van de elektriciteitshuisjes, de exacte planning daarvoor is nog niet bekend. We werken op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur.

Mogelijke overlast

Het kan zijn dat uw woning tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar is. We zorgen er te allen tijde voor dat uw woning te voet bereikbaar blijft. U ontvangt enkele weken voor de start van de graafwerkzaamheden vanuit ons of onze aannemer een brief met de planning en details van deze werkzaamheden en andere praktische zaken.