Foto van de gevel van Enexis Netbeheer Den Bosch

Wie is Enexis Netbeheer?

Misschien hebt u wel eens een busje van Enexis Netbeheer bij u door de straat zien rijden of stond één van onze monteurs bij u aan de deur om een slimme meter te plaatsen. Heel vaak komt u onze naam echter niet tegen. Het is dan ook niet raar dat u ons niet meteen kent. Op deze pagina leggen we u uit wie wij zijn en wat onze belangrijkste taken zijn.

Enexis Netbeheer is één van de 7 netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: we vervoeren energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar uw woning of uw bedrijf.

Als u energie afneemt of teruglevert, dan hebt u altijd met een netbeheerder te maken. Uw woonplaats bepaalt welke netbeheerder úw netbeheerder is. U kunt dus niet zelf kiezen. Dit komt omdat het energienetwerk in Nederland is aangelegd door verschillende netbeheerders. En elke netbeheerder beheert zijn eigen netwerk.

Is Enexis uw netbeheerder?

Enexis is in de meeste gevallen uw netbeheerder als u in Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg woont. Woont u in Overijssel? Dan is Enexis Netbeheer in ieder geval uw netbeheerder voor elektriciteit. Het is mogelijk dat u voor gas een andere netbeheerder hebt. U kunt met behulp van uw postcode via het EAN-codeboek opzoeken wie uw netbeheerder is.

Meer informatie

Wat doet Enexis Netbeheer?
Werken bij Enexis
Nieuws en informatie voor de pers
Nieuws en informatie voor investeerders

Enexis Netbeheer is onderdeel van Enexis Groep
Onze algemene gegevens