Automatisch in- en uitschakelen van boilers

Advies: controleer de boiler. Ga na of u een elektrische boiler in huis hebt. Dan is de kans aanwezig dat deze ook automatisch in- en uitschakelt via het TF-signaal. Veel boilers schakelen automatisch in en uit via het TF-signaal voor dubbeltarief. Afhankelijk van uw instellingen blijft na het uitschakelen van het TF-signaal uw boiler:

  boiler
  • Uit staan

  Elektrische boilers schakelen vaak in en uit via het TF-signaal. Zo wordt het water ’s nachts, tijdens de daluren opgewarmd. Het TF-signaal wordt overdag uitgezet, waardoor de boiler geen seintje meer krijgt om weer in te schakelen en het water te verwarmen. Dit betekent dat u alleen nog koud water hebt, totdat u de boiler zelf weer inschakelt.

  • Aan staan

  Sommige boilers schakelen op een TF-signaal dat ’s nachts uit wordt gezet waardoor de boiler geen seintje meer krijgt om uit te schakelen. Uw boiler blijft de watervoorraad 24/7 verwarmen. U komt dan niet zonder warm water te zitten, maar het kost wel meer energie en dus meer geld om uw boiler de watervoorraad continu te laten verwarmen.

  Wat moet ik doen?

  Vraag een erkend installateur om bijvoorbeeld een tijdschakelklok te plaatsen. Zo’n schakelklok neemt de werking van het TF-signaal voor de boiler over.

  Was dit antwoord nuttig?