TF-signaal verdwijnt

Op 1 juli 2021 zetten de netbeheerders landelijk* het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uit. Dit signaal maakt dubbeltarief (ook hoog-/laagtarief of piek-/daltarief genoemd) mogelijk en wordt ook gebruikt om apparaten automatisch in en uit te schakelen, maar is een verouderde en kostbare techniek. Er zijn nieuwere en betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven, zoals de slimme meter.

dubbeltarief

Vraag gratis slimme meter aan en blijf gebruikmaken van dubbeltarief

Zonder TF-signaal kunt u alleen nog gebruikmaken van dubbeltarief met een slimme meter. Alle klanten zonder slimme meter bieden wij, vóórdat het signaal verdwijnt, een gratis slimme meter aan. Hebt u een brief van ons ontvangen dat het TF-signaal in uw regio verdwijnt? Of hebt u hier informatie van uw energieleverancier over gekregen? Vraag dan via dit formulier een gratis slimme meter aan.

*De regio Eemshaven is een uitzondering, daar is het TF-signaal al op 1 september 2020 uitgezet. 

Enexis-pijl

Gevolgen voor consumenten

Het uitschakelen van het TF-signaal heeft effect op o.a. het dubbeltarief, automatische schakeling van boilers en bijvoorbeeld tuinverlichting.

Enexis-pijl

Gevolgen voor zakelijke klanten

Het uitschakelen van het TF-signaal heeft effect op o.a. in- en uitschakelen van parkeerautomaten, verkeerslichten en portiekverlichting. 

Wat gebeurt er als het TF-signaal verdwijnt?

Wat gebeurt er als het TF-signaal verdwijnt?

Was dit antwoord nuttig?