TF-signaal op 1 juli 2021 uitgezet

Op 1 juli 2021 hebben de netbeheerders landelijk* het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uitgezet. Dit signaal maakte dubbeltarief (ook hoog-/laagtarief of piek-/daltarief genoemd) mogelijk en werd ook gebruikt om apparaten automatisch in en uit te schakelen, maar is een verouderde en kostbare techniek. Er zijn nieuwere en betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven, zoals de slimme meter.

dubbeltarief

Vraag een slimme meter aan en blijf gebruikmaken van dubbeltarief

Zonder TF-signaal kunt u alleen nog gebruikmaken van dubbeltarief met een slimme meter. Alle klanten zonder slimme meter hebben wij, vóórdat het signaal werd uitgezet, een gratis slimme meter aangeboden. Na 1 september kunt u nog steeds een slimme meter aanvragen maar een deel van de kosten voor het plaatsen is dan voor uw eigen rekening.  Vraag via dit formulier een slimme meter aan.

*De regio Eemshaven is een uitzondering, daar is het TF-signaal al op 1 september 2020 uitgezet. 

Enexis-pijl

Gevolgen voor consumenten

Het uitschakelen van het TF-signaal heeft effect op o.a. het dubbeltarief, automatische schakeling van boilers en bijvoorbeeld tuinverlichting.

Enexis-pijl

Gevolgen voor zakelijke klanten

Het uitschakelen van het TF-signaal heeft effect op o.a. in- en uitschakelen van parkeerautomaten, verkeerslichten en portiekverlichting. 

Wat gebeurt er nadat het TF-signaal is uitgezet?

Wat gebeurt er nadat het TF-signaal is uitgezet?