Werkzaamheden aan onze meters

Gebruikt u gas en/of stroom? Dan heeft u een gas- en/of elektriciteitsmeter in huis. Wij zijn verantwoordelijk voor het plaatsen, het beheer en het onderhoud van de energiemeters in uw meterkast.

Monteur in meterkast voordeur open nieuwbouwhuis

De meterkast

De meterkast (ook wel meterruimte genoemd) is een ruimte in uw woning met verschillende aansluitingen en meters voor elektriciteit, gas, water en media. In het geval van een oudere meterkast, zit de gasmeter soms op een andere plek in uw woning.

Om de video te bekijken moet u eerst alle cookies accepteren

Wat zit er in mijn meterkast?

Controle van energiemeters

Jaarlijks onderzoeken wij van een aantal typen meters of ze goed werken. Elk jaar komen andere typen meters aan de beurt, zodat eens in de zoveel jaar alle typen meters zijn onderzocht. Wij doen dit samen met de andere regionale netbeheerders. 

Problemen met een energiemeter?

Het komt zelden voor dat een gas- of elektriciteitsmeter kapot gaat of niet werkt. Is er toch iets mis met de meter? Ons overzicht van vragen en oplossingen bij meterproblemen bevat de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Wilt u de energiemeter(s) bij u thuis laten onderzoeken omdat u denkt dat deze niet goed werkt? Bijvoorbeeld omdat u een hoog gas- of elektriciteitsverbruik heeft? U kunt dan een meterijking  of een second opinion aanvragen.