Verwijderen gasaansluiting kosteloos voor kleinverbruikklanten

Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft met de netbeheerders afspraken gemaakt over een aangepaste werkwijze voor het verwijderen van een gasaansluiting voor kleinverbruikklanten.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, (ACM) en de Netbeheerders vinden dat het voor consumenten eenvoudig mogelijk moet zijn om hun woning aardgasvrij te maken. Daarbij is het niet de bedoeling dat de kosten voor het verwijderen van de gasaansluiting een barrière zijn voor de consument die van het gas af wil, bijvoorbeeld omdat ze van een gasgestookte cv-ketel zijn overgestapt op een warmtepomp. In het kader van de veiligheid is het namelijk van belang dat ongebruikte leidingen verwijderd worden. Daarom heeft de ACM met de netbeheerders de werkwijze voor het verwijderen van gasaansluitingen aangepast. 

Huishoudens en andere kleinverbruikklanten die hun huis aardgas vrij maken kunnen vanaf 1 februari 2024 via mijnaansluiting.nl aan hun netbeheerder melden vanaf welke datum zij hun aansluiting niet meer gebruiken. De netbeheerder zorgt er vervolgens voor dat de niet meer in gebruik zijnde aansluiting uiteindelijk veilig verwijderd wordt. 

Lees hier het Persbericht Netbeheer Nederland.