Gasstoring Heerlen: leidingen worden leeggepompt

Er wordt hard gewerkt aan de gasstoring in Heerlen, in de wijk Welten, waar gisteren schade ontstond aan de gasleiding na lekkage in de waterleiding. Zo’n 250 aansluitingen hebben daardoor geen gas.

 

We streven ernaar morgen, maandag 9 mei, de leidingen in de Ingenieur Lelystraat weer te voorzien van gas. Hiervoor dienen we langs alle klanten te gaan. Ook moeten alle aansluitingen watervrij zijn.

In de Professor Itersonstraat voeren we ondertussen voorbereidingswerkzaamheden uit. Daarna volgen de Jos Habetstraat en de Ingenieur Bungestraat, gevolgd door de Frankenlaan, de Pijnsweg en de Weltertuynstraat.

De aanleiding van de gasstoring is een lekkage in de waterleiding. Het water dat daarbij vrijkwam, heeft een gat geslagen in de gasleiding en daar is ook water in gekomen.

Het wegpompen van het water en het schoonmaken van de leidingen is een flinke klus, aangezien het water zich niet op een centrale plek bevindt, maar zich heeft verspreid over een groter gebied. Met een zogeheten vacuümwagen wordt het water uit de leidingen gezogen, maar dat kost tijd.

We zijn ons ervan bewust dat meerdere klanten al lang zonder gas zitten en dat dit problemen kan opleveren. Sorry voor het ongemak.

Volg @EnexisStoringen op Twitter voor de meest actuele status.