Gasstoring Heerlen: douchen mogelijk in sportpark A Gene Bek

We werken in de Heerlense wijk Welten nog altijd hard aan de gasstoring, die zaterdagochtend ontstond door een lekkage in de waterleiding. Vanwege de omvang van de storing, duren de herstelwerkzaamheden lang.

 We streven ernaar vandaag de leidingen in de Ingenieur Lelystraat weer te voorzien van gas. Hiervoor dienen we langs alle klanten te gaan. Ook moeten alle aansluitingen watervrij zijn. In de Professor Itersonstraat voeren we ondertussen voorbereidingswerkzaamheden uit.

Daarna volgen de Jos Habetstraat en de Ingenieur Bungestraat, gevolgd door de Frankenlaan, de Pijnsweg en de Weltertuynstraat.

De aanleiding van de gasstoring is een lekkage in de waterleiding. Het water dat daarbij vrijkwam, heeft een gat geslagen in de gasleiding en daar is ook water in gekomen. Het wegpompen van het water en het schoonmaken van de leidingen is een flinke klus, aangezien het water zich niet op een centrale plek bevindt, maar zich heeft verspreid over een groter gebied. Met een zogeheten vacuümwagen wordt het water uit de leidingen gezogen. Ook met de inzet van deze wagen kost het schoonmaken van de gasleidingen veel tijd.  

Om na het droog- en schoonmaken van de leidingen de gastoevoer te kunnen herstellen, zullen we de gasvoorziening eerst tijdelijk moeten onderbreken. Dit heeft ook gevolgen voor klanten die op dit moment wel gas hebben.  Om het gas weer veilig door de leidingen te kunnen laten lopen, vragen we klanten om – als zij dit nog niet hebben gedaan - zo snel mogelijk de gaskraan bij de gasmeter dicht te draaien. Dit tot nader bericht.

We zijn ons ervan bewust dat meerdere klanten al lange tijd zonder gas zitten en dat dit problemen kan opleveren. We doen er alles aan om de leidingen droog en schoon te maken.  Voorlopig kunnen klanten die geen gas hebben tussen 10.30 uur en 21.00 uur gebruikmaken van de douchevoorzieningen in sportcomplex A Gene Bek. Ook voetbalclub Bekkerveld stelt kleedkamers beschikbaar om te douchen. We werken hard aan het oplossen van de problemen. We bieden dan ook onze excuses aan voor het ongemak.

Volg @EnexisStoringen op Twitter voor de meest actuele status.