Succesvolle afronding project slimme meter

Vanaf 2015 zijn we hard bezig geweest om in ons hele verzorgingsgebied verouderde meters te vervangen door slimme meters. We zijn er trots op dat nu bij ruim 90,3% van onze klanten een slimme meter in de meterkast hangt. De kleine groep klanten die nog geen aanbod heeft gehad, krijgt dit jaar ook nog een slimme meter aangeboden.

Slimme meters in getallen

In 7 jaar hebben we 99,2% van onze klanten een slimme meter aangeboden. Bij 90,3% van hen hebben we ook daadwerkelijk een slimme meter geïnstalleerd. Dat zijn 2,6 miljoen elektriciteitsmeters en 2 miljoen gasmeters. Op de drukste momenten waren hier maar liefst 400 monteurs tegelijk mee bezig.

Toekomstig werk aan slimme meters

Hoewel we al enorm veel meters hebben vervangen, blijven we aan het werk. Er is nog 0,8% van de huishoudens over die ook nog de kans krijgt om een slimme meter te laten installeren. En de komende jaren blijven we ook meters vervangen. Bijvoorbeeld als er storingen zijn, voor verzwaringen, meterpool en nieuwbouw, maar vooral in verband met de aanstaande nieuwe Salderingswet en de vervanging van oudere typen slimme meters.