TF-signaal landelijk uitgezet

Op 1 juli 2021 hebben de netbeheerders landelijk het TF-signaal (toonfrequent signaal) uitgezet. Het signaal maakte onder andere dubbeltarief mogelijk, maar is een verouderde en kostbare techniek.

Er zijn betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven. Bij de meeste mensen in Nederland hangt tegenwoordig een slimme meter in de meterkast. Met een slimme meter kunnen klanten gewoon gebruik blijven maken van dubbeltarief.

Wat betekent het uitzetten van het TF-signaal voor onze klanten?

Klanten bij wie nog een traditionele draaischijfmeter in de meterkast hangt, kunnen geen gebruik meer maken van dubbeltarief. De meter krijgt geen seintje meer om te wisselen, waardoor er maar 1 telwerk blijft lopen (bij teruglevering kunnen dat 2 telwerken zijn). Alle klanten zonder slimme meter hebben in het verleden een aanbod voor een gratis slimme meter van ons gekregen; Boilers die via het TF-signaal worden  aangestuurd, schakelen sinds 1 juli niet meer automatisch in en weer uit. Dit is op te lossen door een schakelklokje te (laten) installeren of de boiler handmatig weer in te schakelen.

In het 2021 hebben wij onze klanten hier op verschillende manieren over geïnformeerd.

Meer weten?