Gevolgen wateroverlast in Limburg

Als gevolg van het hoge water en de vele overstromingen, kampt Enexis Netbeheer met storingen in Limburg. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Energievoorziening in Valkenburg volledig hersteld

De stroomvoorziening in Valkenburg werd de laatste paar dagen gedeeltelijk geregeld via noodstroomaggregaten. Dit was een tijdelijke oplossing om onze klanten zo snel mogelijk weer van stroom te kunnen voorzien. Enexis Netbeheer heeft hard gewerkt aan een structurele oplossing. Dat is inmiddels afgerond en ook de laatste 2 noodstroomaggregaten worden vandaag weg gehaald. Ook zijn er de nodige werkzaamheden verricht aan het gasnetwerk, zodat ook de laatste 2 klanten weer gas hebben.

Ook in Haelen is de stroomvoorziening hersteld

In Haelen hebben we op dinsdag 20 juli door middel van de inzet van een noodstroomaggregaat de 10 klanten die nog zonder spanning zaten weer kunnen aansluiten. Er wordt gewerkt aan een structurele oplossing.

Energievoorziening afsluiten bij (tijdelijk) onbewoonbare huizen

In het getroffen gebied zijn nog ongeveer 700 gezinnen waarvan hun woning (tijdelijk) onbewoonbaar is. Om onveilige situaties te voorkomen, adviseert Enexis Netbeheer deze bewoners ervoor te zorgen dat de gaskraan afgesloten is en de aardlekschakelaar uitgeschakeld is.

Controle bij het betreden van uw woning na stroom- of gasonderbreking

Heeft u uw woning tijdelijk moeten verlaten en keert u terug naar huis? Dan is het belangrijk dat u controleert of er mogelijke problemen zijn met uw gas- en elektriciteitsinstallatie en/of toestellen.

Hier vindt u de veiligheidsinstructies voor gas en hier de veiligheidsinstructie voor elektriciteit. Neem bij twijfel altijd contact met ons op via 0800-9009.

Voor instructies omtrent de veiligheid in het gebied, verwijzen we door naar de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Noord-Limburg.

Elektriciteits- en gasstoringen door hoog water

 Als gevolg van het hoge water en de overstromingen in Limburg, is Enexis Netbeheer de afgelopen dagen en nachten met vele tientallen monteurs in het gebied om verschillende elektriciteits- en gasstoringen te verhelpen. Door het hoge water zijn enkele van onze stations defect geraakt en buiten bedrijf gesteld. Op verschillende locaties in Limburg werken we hard aan het herstel van de stroom- en gasvoorziening. We houden hierbij nauw contact met de veiligheidsregio’s.

Laatste update 20-07-2021 19:30 uur

Vrijwel alle storingen in Valkenburg verholpen

Vrijwel alle storingen als gevolg van de overstromingen in Zuid-Limburg zijn inmiddels verholpen. Op dit moment hebben 3 klanten in Valkenburg nog geen gas. Hen hopen we zo snel mogelijk weer van gas te kunnen voorzien. De reparatiewerkzaamheden zijn nog in volle gang.

Ook in Haelen is dinsdag de stroomvoorziening hersteld
In Haelen hebben we vandaag door middel van de inzet van een noodstroomaggregaat de 10 klanten die nog zonder spanning zaten weer kunnen aansluiten.

De komende periode zal hard worden doorgewerkt aan verder herstel en vervanging van stations die schade hebben opgelopen. Dat kan tot gevolg hebben dat inwoners in Valkenburg en in Haelen nog te maken kunnen krijgen met een kortdurende stroomonderbreking bij de omschakeling van de noodstroomvoorzieningen naar de vernieuwde voorzieningen.

Update: 18-7-2021 18.10 uur

Vrijwel alle storingen in Valkenburg verholpen 
Vrijwel alle storingen als gevolg van de overstromingen in Zuid-Limburg zijn inmiddels verholpen. Op dit moment hebben 3 klanten in Valkenburg nog geen gas. Hen hopen we zo snel mogelijk eveneens weer van gas te kunnen voorzien.

De komende periode zal in Valkenburg nog hard worden doorgewerkt aan verder herstel en vervanging van stations die schade hebben opgelopen. Dat kan tot gevolg hebben dat inwoners in het centrum nog te maken kunnen krijgen met een kortdurende stroomonderbreking bij de omschakeling van de noodstroomvoorzieningen naar de vernieuwde voorzieningen.

Haelen
In Haelen zitten nog ongeveer 10 klanten zonder elektriciteit. Daar wordt gestart met het herstel zodra de situatie dat toelaat. 

Update: 18-7-2021 11.00 uur

Stroomstoring Valkenburg beëindigd
Gisteravond, zaterdag 17 juli, om even voor middernacht zijn de laatste 32 klanten in Valkenburg weer aangesloten. Daarmee is de stroomstoring in Valkenburg beëindigd. De komende periode zal in Valkenburg nog wel worden doorgewerkt aan verder herstel en vervanging van stations die schade hebben opgelopen. Dat kan tot gevolg hebben dat inwoners in het centrum nog te maken kunnen krijgen met een kortdurende stroomonderbreking bij de omschakeling van de noodstroomvoorzieningen naar de vernieuwde voorzieningen.

Haelen, Vaals en gas in Valkenburg
In Haelen zitten nog ongeveer 10 klanten zonder stroom. Daar wordt gestart met het herstel zodra de situatie dat toelaat. Daarnaast hebben nog 30 klanten in Valkenburg en 6 klanten in Vaals op dit moment geen gas. Hier geldt dat er begonnen is met de herstelwerkzaamheden en deze zullen ook vandaag doorgaan. Gezien de complexe situatie, onder meer vanwege water in de leidingen, kan het nog enige tijd in beslag nemen totdat de gasvoorziening hersteld is.

Maastricht en Mechelen hersteld
In Maastricht zaten sinds donderdagavond zo’n 50 klanten zonder stroom. Deze energievoorziening is inmiddels hersteld. Ook is de gasvoorziening voor 115 klanten in Mechelen (NL) hersteld.

Update: 17-7-2021 12.00 uur

Enexis Netbeheer begonnen met uitvoeren herstelplan Zuid-Limburg
Door het hoge water zijn enkele van onze stations defect geraakt en buiten bedrijf gesteld. Omdat de straten in Valkenburg inmiddels weer beter bereikbaar zijn, is Enexis Netbeheer gestart met de uitvoering van het herstelplan. Er zijn inmiddels 10 noodstroomaggregaten geplaatst. Vandaag worden er nog 4 extra aggregaten aangesloten. De verwachting is dat aan het einde van de dag vrijwel alle klanten in Valkenburg weer van stroom voorzien zijn door middel van deze tijdelijke oplossing. Enexis Netbeheer werkt ondertussen ook aan de structurele oplossing. Het realiseren van deze structurele oplossing gaat zeker nog de komende week in beslag nemen en daardoor ook zorgen voor overlast. Enerzijds door de werkzaamheden die wij daar moeten verrichten en anderzijds door geluidsoverlast die onze noodstroomvoorzieningen maken.

Daarnaast hebben nog 30 klanten in Valkenburg en 6 klanten in Vaals op dit moment geen gas. Ook hier geldt dat er begonnen is met de herstelwerkzaamheden. Gezien de complexe situatie kan dit nog meerdere dagen in beslag nemen totdat de gasvoorziening weer hersteld is.

Energievoorziening Maastricht en Mechelen weer hersteld
In Maastricht zaten sinds donderdagavond zo’n 50 klanten zonder stroom. Deze energievoorziening is inmiddels weer hersteld. Ook is de gasvoorziening voor de 115 klanten in Mechelen (NL) weer hersteld.