Uitrol slimme meter in 2020

Eind december 2020 had 97% van de huishoudens en kleine bedrijven in Enexis-gebied een slimme elektriciteitsmeter aangeboden gekregen. 86% van de klanten heeft de meter ook daadwerkelijk in huis. Door de coronapandemie is de uitrol vertraagd en hebben in totaal nog 90.000 adressen een aanbod tegoed.

Samen met het Ministerie van Economische Zaken en de andere netbeheerders in Nederland was afgesproken dat alle huishoudens en kleine bedrijven vóór 1 januari 2021 gratis een slimme meter aangeboden zouden krijgen. Begin 2020 liep Enexis Netbeheer nog voor op schema. Maar door de coronamaatregelen is het ons niet gelukt om de operatie op tijd af te ronden. Tijdens de eerste lockdown hebben we een deel van onze werkzaamheden tijdelijk stilgelegd, waaronder het plaatsen van slimme meters. Sinds eind december voeren we niet-urgente werkzaamheden achter de voordeur bij klanten opnieuw niet meer uit.

Datum afronding onbekend

Wanneer we onze werkzaamheden weer oppakken en wat de nieuwe einddatum wordt, is nog niet bekend.

Uitrol in cijfers

  • In 2020 hebben monteurs van Enexis Netbeheer 178.000 slimme elektriciteitsmeters geïnstalleerd.
  • Bij klanten die ook een gasaansluiting hebben, is meteen een slimme gasmeter geplaatst als dat mogelijk was.
  • Wij bieden in totaal op bijna 2,8 miljoen adressen een slimme elektriciteitsmeter aan.
  • Sinds 2015 hebben we bij 2,4 miljoen huishoudens en kleine bedrijven een slimme elektriciteitsmeter geïnstalleerd.
Lees meer over de slimme meter