Doorlooptijd voor het verplaatsen van een aansluiting

Wilt u uw aansluiting laten verplaatsen? Houd er dan rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de werkzaamheden starten. Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten.

Monteur geknield bij meterkast

Hoelang duurt het voordat mijn aansluiting is verplaatst?

Heeft u de offerte of akkoordverklaring getekend voor het verplaatsen van de aansluiting? Dan neemt onze aannemer contact met u op. Samen plant u een afspraak in voor de werkzaamheden. U moet er wel voor zorgen dat alle voorbereidende werkzaamheden afgerond zijn vóór de geplande afspraak. U krijgt meer informatie over deze werkzaamheden als u uw aanvraag heeft gedaan. 

 • Er zijn geen bijzonderheden
  Zijn er geen bijzonderheden waardoor uw aanvraag vertraging oploopt? Dan duurt het ongeveer 12 weken tot wij de werkzaamheden uitvoeren.
 • Er zijn wel bijzonderheden
  Het verplaatsen van de aansluiting kan langer duren als we moeten graven in uw voortuin. Daarnaast zijn er ook andere oorzaken waardoor het langer duurt. Is er sprake van 1 van onderstaande bijzondere omstandigheden? Dan kan het langer dan 12 weken duren voordat wij de aansluiting verplaatsen.
 • Wanneer er zowel bij onze aannemers als bij ons een tekort aan technisch personeel is, kunnen de werkzaamheden later starten.

 • Bij sommige aanvragen moeten wij een vergunning regelen bij uw gemeente.  Denk hierbij aan vergunningen voor graafwerkzaamheden en stikstof. Als tijdens de werkzaamheden over de stikstofnormen wordt gegaan, kunnen de werkzaamheden stilgelegd worden. Het aanvragen van vergunningen kost tijd. Hoelang dit precies duurt, hangt af van de gemeente en/of Rijksoverheid.

 • Wanneer we gaan graven doen we eerst een bodemonderzoek. Als de grond vervuild is, moeten we extra maatregelen nemen. Dit zorgt ervoor dat de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden meer tijd kost.

 • Moeten we een nieuwe kabel of leiding leggen door grond wat niet van de aanvrager is? Dan hebben we toestemming nodig van de grondeigenaar.

 • Als het vriest of hard regent, kunnen wij niet (goed) graven. Ook kunnen kabels en leidingen beschadigd raken.  Het weer kan ervoor zorgen dat werkzaamheden later starten. 

Monteur Enexis Netbeheer

Doe uw aanvraag op tijd

Vraag het verplaatsen van de aansluiting op tijd aan. Hoe eerder u dit doet, hoe eerder u weet waar u aan toe bent. Wij laten u na uw aanvraag weten hoelang het ongeveer duurt voordat we de werkzaamheden uitvoeren.