Energie bij u in het bedrijf

Geen storingen

Geen storingen

Geen storingen

Er zijn geen storingen gevonden

Storing melden Opgeloste storingen

Actuele storingen

De slimme meter

De slimme meter

Vul uw postcode in en zie direct of de plaatsing van de slimme meter in uw regio al gepland is.

Uw aansluiting

Wilt u een nieuwe aansluiting of wilt u iets laten wijzigen aan uw aansluiting?

Meer informatie

Afsluiting voorkomen

Als u een brief heeft gehad met inloggegevens kunt u de status van uw energiecontract controleren, om te voorkomen dat u afgesloten wordt.

Contractstatus controleren

Veelgestelde vragen

​U vindt de handleidingen van alle slimme meters online​. Hierin leest u hoe uw meter werkt en hoe u de meterstanden af kunt lezen. Als u al een slimme meter hebt, kunt u de handleiding ook op papier ontvangen. Vraag een papieren handleiding aan.​​​​​

Alle informatie over het wijzigen van uw groot- en keinverbruikaansluitingen vindt u via uw aansluiting


U vindt de tijden waarop het dagtarief en het nachttarief ingaan op onze pagina Dubbeltarief elekticiteit​.

U kunt een wijziging van uw gecontracteerd transporvermogen of gecontracteerde transportcapaciteit wijzigen via Mijn Enexis Zakelijk. Hebt u geen account? Vul dan het formulier in. 

Meer informatie vindt u op Wijzigen gecontracteerd transportvermogen en Wijzigen gecontracteerde transportcapaciteit​

​​Ja dat kan. De slimme meter is namelijk niet verplicht. Als u op uw adres een slimme meter van Enexis krijgt aangeboden, kunt u hem weigeren. Zodra u onze brief krijgt met een afspraak voor het plaatsen van de slimme meter, belt u met onze klantenservice​ via 0900 1870. Geef aan dat u liever geen slimme meter wilt.

Slimme meter vervangen
Hebt u al een slimme meter? Dan kunt u deze laten vervangen door een digitale meter zonder communicatiemodule. Deze meter kan uw gegevens niet op afstand uitlezen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via 0900 1870 en vraag een meterwissel aan. Aan deze meterwissel zijn kosten verbonden.

Uitzeggen 'op afstand uitlezen'
Wilt u geen slimme meter in huis wilt omdat wij uw verbruiksgegevens op afstand kunnen uitlezen? U kunt de instellingen van de slimme meter ook kunt laten wijzigen, zodat wij uw meter niet meer op afstand uit kunnen lezen.​​​​​​​​​​